POČELE SMJENE U GRADSKOJ UPRAVI: Tomašević drastično reže broj pročelnika, pogledajte koliko će ih biti

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Pokojni je gradonačelnik Milan Bandić imao 27 pročelnika u Gradskoj upravi, a novi bi gradonačelnik Tomislav Tomašević, potaknut USKOK-ovim akcijama, trebao smanjiti taj broj na svega 15 ljudi.

Kako piše Jutarnji list, unatoč drastičnom rezanju broja pročelnika gradskih ureda i dalje postoji mogućnost da ih bude više od 15, kako je to prvobitno i najavljeno. Očekuje se da će se prijedlog restrukturiranja gradskih ureda naći već na prvoj sjednici skupštine Grada Zagreba, koja je zakazana 15. srpnja.

Valja istaknuti da je Predsjednik skupštine Joško Klisović, potvrdio ovu vijest, a također je najavio da bi do rebalansa proračuna moglo doći već u kolovozu.

“Vjerojatno će se na dnevnom redu naći reorganizacija uprave, a do kraja kolovoza i prijedlog rebalansa proračuna. Nov vlast radi jako puno, i osobno sam svjedok da nam se javljaju brojni ljudi i udruge s različitim inicijativama”, izjavio je Klisović za Jutarnji.

Osim toga, vijest je potvrdila i Rada Borić iz koalicije Možemo!, koja kaže da je bez preustroja Gradske uprave, gotovo nemoguće raditi ozbiljno.

“Svi gledamo hapšenja zaposlenika Grada Zagreba, koja pokazuju u kojoj je mjeri pod Milanom Bandićem korupcija bila kapilarna”, izjavila je.

 

Komentari