PO TREĆI PUT: Održani izbori u jedinom mjesnom odboru koji se nije mogao konstituirati! Evo tko je pobijedio

Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix/ Ilustracija

U mjesnom odboru Dotrščina u sklopu Maksimira po treći put su ponovljeni izbori za Vijeće. To je ujedno jedini mjesni odbor u Zagrebu koji se nije uspio konstituirati.

Ovoga puta, umjesto Možemo! izbore je dobio HDZ. Oni imaju tri vijećnika, a Možemo! jednog. Također, jedan je vijećnik iz nezavisne liste Daria Klenovšaka. Trošak izbora plaća se iz gradskog proračuna.

“Kada je došlo do treće konstituirajuće sjednice a da se nismo uspjeli dogovoriti, predložila sam, u želji da napokon počnemo s radom, da predsjednica Vijeća bude članica iz Možemo! te da ću je i ja podržati. To ih je, čini se, poprilično zateklo, pa je ta treća osoba izišla van, valjda obaviti telefonski razgovor i konzultirati se sa središnjicom. Kad se ta osoba vratila, samo je odmahnula glavom, nakon čega su “možemovci” glasali kao suzdržani. Bilo je to smiješno gledati, ništa nisu smjeli bez njega. Jako me je to frustriralo jer se politika ne provodi na lokalnoj razini i glavni bi trebao biti zajednički interes”, otkrila je za Večernji novoizabrana HDZ-ova vijećnica Mladenka Šoda.

 


Komentari