PO PRVI PUT Gradonačelnik Tomašević sa zamjenicima Dolenec i Korlaetom dolazi na paljenje 7. Trnjanskih kresova

Trnjanski kresovi (foto: Zagreb.info)

U subotu u 19:00 sati, na Savskom nasipu kod Mosta slobode, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenici gradonačelnika Danijela Dolenec i Luka Korlaet prisustvovat će održavanju 7. Trnjanskih kresova, objavljeno je iz Grada Zagreba.

Ovo je prvi puta otkako je samostalne države da je gradski vrh odlučio podržati tu manifestaciju.

Iz Mreže antifašistkinja, jedne od udruga uključenih u organiziranje Tranjskih kreosva, objavili su kako je nakon trideset godina Zagreb prigrlio tu manifestaciju kojom se obilježava ulazak partizanskih postrojbi u glavni grad i oslobađanje od tadašnje NDH.

“Promjenom političke klime u gradu, konačno su nastali uvjeti za otvorenu institucionalnu podršku gradskih vlasti što vidimo kao prvi korak prema ispunjenju dijela misije Mreže antifašistkinja. Pritom, smatramo da bi se Zagreb iskreno vratio svojim vrijednosnim fundamentima trebao bi Dan oslobođenja (8.5.) ponovno biti i Dan grada”, objavili su na službenoj Facebook stranici.

Podsjetimo, 8. svibnja obilježava se Dan oslobođenja odnosno kada su partizanske trupe ušle u Zagreb. nakon što je vojska NDH poražena kod rijeke Une, a partizani nastavili s probojem od Velike Gorice, pa sve do Save i naposljetku u Zagreb, koji je proglašen slobodnim i nepokorenim gradom.

Komentari