Plenkovićev ‘space shuttle’ kritizirao Tomaševića: ‘On je nesposoban da upravlja gradom’

Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Zagrebački vijećnik HDZ-a Davor Filipović u studiju N1 televizije komentirao je aktualnu situaciju u Zagrebačkom Holdingu.

“To je daleko ozbiljnija priča i ako pogledate aferu Holding, da je tako nazovem, ona je počela u šestom mjesecu, a kulminacija je došla smjenom ključnih osoba Uprave, onda se može reći u kontekstu Tomislava Tomaševića i Možemo! da su sve maske s lica pale, osim covid maski”, izjavio je Filipović i otkrio na što se to točno odnosi.

“Prvo je bilo imenovanje članova Uprave uz kršenje Zakona o sprečavanju sukoba interesa pa smo došli do afere javni bilježnik, gdje je angažirana sestra člana NO-a. Iz Možemo! su tvrdili da nisu znali za tu vezu, ali kroz istup Ante Samodola vidjeli smo da je Tomislav Tomašević znao da se radi sestri Ratka Bajakića. Dalje, ništa nismo mogli čuti od članova Uprave, što je isto nezabilježeno.

Ovi događaji razotkrivaju nesposobnost Tomislava Tomaševića da upravlja gradom. Možemo ovo gledati kroz prizmu podjele plijena unutar Možemo!. Bajakić se htio miješati u rad Uprave, davati im upute, ali vidimo da je izvršavao naloge gradskih vlasti”, smatra Filipović i dodaje da je Tomašević lagao kada je prošli tjedan u Skupštini izjavio da nema problema u Holdingu.

Kaže i da ne poznaje ni Samodola ni Vukovića, ali da oni koji ih poznaju kažu da su “stručni i pošteni ljudi”. Filipović tvrdi da Tomašević zapravo radi u vlastitom interesu, a ne u interesu građana kao što je govorio.

“Oni (Tomašević i Možemo!) su lagali građanima i na temelju toga dobili njihovo povjerenje na izborima. Pogledajte Srebrnjak. Prva asocijacija na Milana Bandiću su kumske veze, a sada imamo kumsku vezu novog ravnatelja s predsjednicom Upravnog vijeća, a obrazloženja koja dobivamo vrijeđaju zdrav razum. Također, od Sandre Benčić zadnjih dana možemo čuti da ona ništa nije čula, znala, vidjela, a vidimo žestoku povezanost s Bajakićem, Samodol ju proziva zbog kadroviranja”, izjavio je HDZ-ovac i naglašava da su to ozbiljne stvari koje treba analizirati na idućoj Skupštini.

“Nitko nije očekivao da se mogu napraviti čuda u prvih 100 dana nove vlasti, ali da ćemo imati ovakvo nešto, to nitko nije očekivao”, rekao je Filipović i upozorio da od gradonačelnika nismo čuli koji su to financijski kosturi iz ormara.

“Po Tomaševićevim izjavama, 18 godina se pripremao, četiri godine je bio gradski vijećnik, a sad daje izjave kao da je pao s Marsa. Građane boli briga kako dolazi na posao, biciklom ili pješice, od njega očekuju da rješava probleme”, zaključio je.

Komentari