‘PLENKOVIĆ JE AUTOR PLATFORME MOŽEMO!’ Nikola Grmoja se ne šali: ‘On im je nekako dao i medijski poguranac’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL, Davorin Visnjic/PIXSELL

Nikola Grmoja, saborski zastupnik Mosta, komentirao je aktualnu temu – borbu nove gradske vlasti s financijama. Rekao je pritom za HTV da je premijer Andrej Plenković autor platforme Možemo! te da ih je medijski pogurao kako bi naštetio SDP-u.

“To se u PR-u zove smanjivanje očekivanja. Očekivanja od novog gradonačelnika su velika, i onda naravno da ćete reći da su dugovi koje ste dobili i situacija u kojoj se nalazite jako teški. Naravno, ne tvrdim da nisu. Zagreb je u teškoj financijskoj situaciji. Ti problemi se ne mogu, kao što Bandićevi pročelnici tvrde, riješiti u nekoliko dana, jer da je to tako, onda bi ih oni riješili, ali se sigurno mogu riješiti i rješivi su”, rekao je Grmoja, dodajući da to znači rezove.

Smatra i da nema potrebe za dizanjem cijena komunalija te da se uz racionalno upravljanje može srezati troškove. “Najveći problem je likvidnost, kako podmirivati obaveze, ali dugoročno se to može riješiti bez podizanja cijena komunalnih usluga. Pitanje je samo koliko je novi gradonačelnik Tomislav Tomašević spreman na to i ima li ljude koji su sposobni to obavljati”, rekao je Grmoja.

“Vidim da već najavljuju vanjsku financijsku reviziju, što po meni nije loše, ne bih želio to kritizirati, ali mislim da je loše bilo to što se u kampanji najavljivalo da se ništa neće outsourcati. Na kraju smo došli do toga da će se odmah u startu angažirati vanjska financijska revizija, ali mislim da je to dobro i potrebno”, rekao je Grmoja, dodavši da će kao oporba u Gradskoj skupštini podržati svaki dobar prijedlog.

“Nećemo sigurno podmetati noge”

“Nećemo sigurno podmetati noge jer je u interesu svih nas da Zagreb krene u dobrom smjeru”, poručio je. Grmoja je ustvrdio kako je “Plenković zapravo autor platforme Možemo!”.

“On im je nekako dao i medijski poguranac jer je logično promišljao – ako raste Možemo!, pada SDP, naš glavni takmac u anketama, ta razlika će biti ljudima vidljiva, mi ćemo biti prva politička snaga u Hrvatskoj… Ali mislim da se tu preračunao, da je zapravo stvorio puno opasnijeg političkog oponenta”, rekao je Grmoja i dodao da je Možemo! puno opasniji za Plenkovića od SDP-a.

Rekao je da su i na Most mediji pozitivno gledali, ali ne kao na Možemo! “Ovo je baš, ono… Dio medija je baš potpuno stao iza ove platforme i ja tu zapravo vidim razloge one premijerove nervozne reakcije gdje je zapravo poslao poruku dijelu medija da treba postojati nekakva granica”, rekao je Grmoja.

Dodao je i da Možemo! trebaju paziti što rade jer vlast u Zagrebu ipak ovisi o državnoj vlasti.


Komentari