’PLAN BIVŠE VLASTI NIJE BIO REALAN’! Tomaševićev zamjenik otkrio kako ide obnova, napokon znamo i što je s ljudima u hostelu

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Kako protječe obnova grada nakon potresa, za N1 je otkrio zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.

Tvrdi kako su pokrenuli mobilni tim koji fizički odlazi do ljudi, pregledavaju objekte, ali i zaprimaju zahtjeve za obnove. Otkrio je i kako nekoliko stotina ljudi nije ni predalo zahtjev, a upravo njima trebao bi pomoći mobilni tim jer Korlaet pretpostavlja da baš oni nisu vični radu na računalu.

Osvrnuo se potom i na škole koje čekaju obnovu, a navodi da se na širem gradskom središtu nalazi njih čak 12. On smatra da scenarij da se iste obnove do rujna ove godine, kako je to obećavala bivša gradska vlast, i nije realan. “To će se pomaknuti na kraj godine, a za četiri jako oštećene škole to će biti rujan 2022. Učenicima je organiziran prijevoz u druge škole”, dodaje potom.

Hostel Arena

Osvrnuo se potom i na ljude koji su ostali bez doma te još uvijek borave u hostelu Arena, a takvih je 199. Oni će, govori Korlaet, biti smješteni u prazne gradske stanove. “U suradnji s Uredom za upravljanje imovinom grada smo izlistali prazne gradske stanove. Napravili smo anketu među ljudima koji su u hostelu za njihovo prebacivanje”, navodi, ali ne otkriva koliki je broj gradskih stanova.

Naposljetku, zaključuje da nije presretan kako teče obnova grada, ali navodi kako ćemo uskoro biti svjedoci fizičke obnove. Prema njegovim riječima, Grad će, ako bude potrebno raspisati i četvrti natječaj za dodjelu jednokratne pomoći.

Komentari