PLAĆAMA PROČELNIKA DONIRALI BANDIĆEVU STRANKU! DIP objavio financijska izvješća stranaka, evo kome novce daje najbogatija zastupnica

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Državno izborno povjerenstvo (DIP) na svojim je stranicama objavilo izvješća o donacijama političkim strankama koje su iste dobile za redovne političke aktivnosti u prvoj polovici godine, a ispostavilo se da je uz HDZ, koji je s 1,9 milijuna kuna na vrhu, tamo i stranka preminulog Milana Bandića, Stranka rada i solidarnosti s čak 1,7 milijuna.

Podaci pokazuju da su najviše, 93.000 kuna odnosno 40.000 kuna, Bandiću uplatile tvrtke Raud iz Ivanić-Grada i Agrina Pad iz Gornjeg Vugrovca, a proračun stranke punili su i sada bivši pročelnici. Vjekoslav Jeleč uplatio je 30.000 kuna dok su po 20.000 dali Mirka Jozić i Ivica Lovrić te liječnik Gzim Redžepi.

Što se tiče drugih stranaka, po donacijama slijedi SDP koji je dobio 1.070.000 kuna donacije, a najveći donator im je Crodux.

Zagrebački konkurenti

Što se tiče stranaka koje su se borile za zagrebačku fotelju, iznos od 100.000 kuna donacija prešla je i stranka Fokus, a polovicu iznosa uplatila joj je Tokarija Slamar iz Rakova Potoka dok Zagreb je naš i Možemo! nisu ni prešle taj prag.

Zagreb je naš je prijavio 70 tisuća kuna donacija, a najviše ju je donirala najbogatija saborska zastupnica Urša Raukar-Gamulin i njen suprug Niko Gamulin, koji su donirali po 5000 kuna. S druge strane, Možemo! je raspolagao s 52.000 kuna donacija, a donirao ih je Ratko Bajakić, koji je nedavno imenovan za člana NO-a zagrebačkog Holdinga, u tri navrata uplatio je po 5000 kuna te Privatna psihijatrijska ordinacija Milana Košute s donacijom od 500 kuna.

Domovinski pokret (DP) dobio je 33.000 kuna donacije , a najviše, 10.000 kuna, od Željka Hiblera.


Komentari