Petek predlaže da Grad uloži sredstva i dogradi stadion u Kranjčevićevoj: ‘Domaćin je svim zagrebačkim prvoligašima, osim Dinamu’

Renato PEtek, zastupnik u Gradskoj skupštini (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

Glavni grad već desetljećima vapi za novim, reprezentativnim stadionom, kako i dolikuje jednoj europskoj metropoli.

Iako su početkom godine krenuli konkretni pregovori oko izgradnje, a na kojima je sudjelovao i sam gradonačelnik Tomašević, njegov koalicijski partner, SDP-ov zastupnik Gradske skupštine, Renato Petek ne dijeli iste simpatije kada je u pitanju izgradnja novog stadiona, odnosno problematičnom vidi koncesiju koja bi se dodijelila Dinamu za izgradnju stadiona na period od 99 godina jer smatra da se trebaju sve okolnosti utvrditi kako bi ta koncesija bila transparentna, pozivajući se na radnje bivše uprave.

Tako je u nekoliko navrata do sada iznosio mišljenje oko te problematike, a sada predlaže da Grad uloži sredstva i dogradi stadion u Kranjčevićevoj.

“Zalažem se da Grad uloži sredstva i dogradi stadion u Kranjčevićevoj kako bi se stekli uvjeti da se na njemu mogu igrati i međunarodne utakmice. Osigurana su dva milijuna kuna za izradu projektne dokumentacije za stadion u Kranjčevićevoj.

Zadnje ulaganje u stadion je bilo prije nekoliko godina kad je postavljen novi hibridni travnjak, postavljene nove sjedalice i obnovljene sanitarije. Stadion je domaćin svim zagrebačkim prvoligašima, osim Dinamu.

Dogradnjom stadiona u ulici pjesnika Zagreb bi dobio funkcionalan mali stadion kao što Rijeka ima Rujevicu, dok se ne rasplete situacija oko gradnje novog stadiona u Maksimiru”, objavio je Petek.


Komentari