Petek poručio Bandiću da prestane sramotiti Zagreb: ‘Od sutra nitko neće brinuti o održavanju sustava javne rasvjete’

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Gradski zastupnik u Gradskoj skupštini Renato Petek iz stranke Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez, prokomentirao je na svojoj službenoj stranici na Facebooku odluku Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja koje poništilo odluku Gradske skupštine o obavljaju komunalne djelatnosti, vezano uz održavanje javne rasvjete jer je ista donesena protivno novom Zakonu o komunalnoj djelatnosti.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Od sutra u Zagrebu nitko neće brinuti o održavanju sustava javne rasvjete. Živi bili i svijetlili!

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja poništilo je odluku Gradske skupštine o obavljaju komunalne djelatnosti, vezano uz održavanje javne rasvjete.

Gradonačelnik Bandić i gradska uprava su obmanuli prijedlogom odluke gradske zastupnike, osramotili Grad Zagreb, a trgovačka je koalicija na vlasti bespogovorno donijela nezakonitu Odluku na sjednici u rujnu ove godine.

Što sada? Ugovor o održavanju javne rasvjete godišnje vrijednosti oko 30 milijuna kuna s tvrtkom Elicom d.o.o. ističe sutra, 17. listopada. Grad nije pravodobno reagirao (slučajno ili namjerno?) po donošenju novog Zakona o komunalnoj djelatnosti i raspisao javni natječaj za ovaj posao, jer su, sukladno Odluci Gradske skupštine, očito su, željeli produljiti ugovor tvrtkom Elikom d.o.o. Upravo je zbog tog članka 4. koji spominje aneksu ugovora, spomenuta Odluka Gradske skupštine i obustavljena.

Gradonačelnik ima običaj dovesti neke odluke i ugovore bez reakcije do samog isteka roka, a tada se pozivati na to da se nešto mora na brzinu učiniti i ispregovarati, jer je npr. prema stavu gradske uprave u ovom slučaju “ugrožena komunalna djelatnost javne rasvjete, s mogućim posljedicama po život i imovinu građa u slučaju nefunkcioniranja iste”.

Eto građani, gradonačelnik brine, ali reagira u posljednji trenutak, pa se tada ne libi zbog Vas prekršiti i zakon/e, kao što je to bilo i u slučaju zbrinjavanja otpada prije pet godina, završiti na optuženičkoj klupi u aferi Agram.

Tko će sada, po poništenju odluke, ali i nemogućnosti potpisivanja aneksa ugovora brinuti za održavanje javne rasvjete? Tko će za preuzeti odgovornost?

Gradonačelniče, prestanite sramotiti Grad Zagreb i Zagrepčane!


Komentari