PETEK PONOVNO PORUČIO TOMAŠEVIĆU: ‘Upravo je na tom području napravio najmanji pomak’

Renato Petek (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

Zastupnik SDP-a u Gradskoj skupštini, Renato Petek, na svom Facebook profilu je još jednom zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića pozvao da javnosti objavi podatke o trošenju javnog novca.

“Na pitanju transparentnosti i otvorene komunikacije Tomašević može vratiti povjerenje građana u gradske institucije i tvrtke, no nažalost, a upravo je na tom području napravio najmanji pomak”, kazao je Tomašević.

Naglasio je da proračun nije objavljen do 4 razine, da nije uvedena gradska riznica, da nije objavljen katalog nekretnina te da javno nisu dostupni podaci o plaćama i materijalnim pravima članova Uprave Holdinga i ostalih trgovačkih društava.

Podsjetimo, HDZ i SDP su se u Zagrebu ujedinili. Baš kao i HDZ, SDP koji je koalicijski partner Možemo!, od gradonačelnika Tomislava Tomaševića traži transparentnost, odnosu objavu primanja i troškova direktora gradskih tvrtki.

Zagrebački SDP uputio je Prijedlog zaključka o podacima o svim primanjima i pravima iz radnog odnosa predsjednika i članova uprave Zagrebačkog holdinga d.o.o., voditelja podružnica, direktora trgovačkih društava i ustanove u kojima Grad Zagreb ili Zagrebački holding ima poslovne udjele te traži od Gradske skupštine da ga uvrsti u dnevni red 13. sjednice koja će se održati u četvrtak 23. lipnja.

Identičan prijedlog imao je i zagrebački HDZ na prošloj sjednici, a njihov zastupnik Mario Župan prethodno je pokazao dokumente u kojima se navodi da voditelj Čistoće Davor Vić pored svoje plaće, dobiva i pet tisuća kuna mjesečno za najam i režije stana u Zagrebu. Također je u emisiji Otvoreno upozorio da je gradonačelnik Tomislav Tomašević omogućio članu uprave ZGH Borisu Sesaru da “za privatni auto dobiva 9000 kuna mjesečno, dolazi privatnim autom na posao, vozi ga službeno šofer i ide kući”.

Komentari