Petek održao protest zbog sporog donošenja Zakona o obnovi: ‘Baka Marica kupa se u lavoru već 163 dan, dok saborski zastupnici uživaju u morskim radostima’

Renato Petek/Facebook

Zagrebački gradski zastupnik Renato Petek jutros je sa građanima održao protest zbog sporog donošenja Zakona o obnovi Zagreba i okolice.

“HDZ je proceduru oko Zagreba odradio 13 puta sporije nego istu za Agrokor. HDZ-ova Vlada i Saboru su zakon o Agrokoru donijeli i izglasali u 13 dana, a Zakon o obnovi Zagreba će biti izglasan u Saboru gotovo 6 mjeseci nakon potresa, preciznije 173 dana. Ako ne i više.

Neka Plenković prizna građanima da odugovlače s donošenjem Zakona. Razlog je što novca za obnovu nema i neće ga biti dok ministrica za EU fondove, odnosno Vlada ne pripreme svu dokumentaciju temeljem koje ćemo dobiti sredstva za obnovu iz EU fonda. To će se dogoditi kasno za stradale u potresu, no tajming je idealan za HDZ jer će to biti ususret lokalnih izbora u Gradu Zagrebu.

 

Baka Marica iz Šimunčevca u blizini epicentra potresa kupa se u lavoru već 163 dan, dok su saborski zastupnici uživali u ljetnoj stanci i morskim radostima mjesec dana, iako su svi obećavali izglasavanje zakona odmah po konstituiranju novog saziva sabora”, poručio je Petek.

Građani koji su protestirali, pridržavajući se pritom mjera sprječavanja širenja koronavirusa, nosili su transparente na kojima je pisalo: “Zima dolazi”, “Winter is coming”, “Jeste li se odmorili?”, “Agrokor 13: 172 Zagreb”, kako bi iskazali nezadovoljstvo.

 


Komentari