Petek o nominaciji Natalije Price: ‘Vrhunac apsurda, pa ona se jednom godišnje javlja za riječ’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Imena u utrci za priznanje Grada Zagreba “Zagrepčanka godine” ovih su dana izazvala veliku pozornost. Prvo je javnost šokirao prijedlog od strane HDZ-a, a to je ravnateljica  Klinike za infektivne bolesti i članice Nacionalnog stožera Alemka Markotić. Potom, se pojavio joj zanimljiviji prijedlog od strane Nade Balen iz Hrvatskog društva za zaštitu i promicanje ljudskih prava, a to je Natalija Prica koja je ove godine medijske stupce punila zbog kupovanja bundi s Milanom Bandićem za svoj rođendan.

Na navedeni prijedlog nije ostao imun kandidat za gradonačelnika metropole Renato Petek.

“Ja sam jedini oporbeni zastupnik u tom Odboru, očito je zbog svađe i nemogućnosti dogovora HDZ-a i Milana Bandića oko Zagrepčanke godine netko pustio u javnost te podatke. Imamo 12 prijavljenih kandidatkinja od kojih Skupštini upućujemo jednu osobu, za ostalih 15 nagrada imamo preko 100 prijavljenih kandidatura. To je vrhunac apsurda, kao kruna 20 godina upravljanja gradom Milana Bandića, njegova se bliska suradnica našla kao kandidatkinja. Pa ona se u prosjeku jednom godišnje javlja za riječ, uz najbolju volju ne mogu shvatiti njezin doprinos i kako je točno umirila Zagrepčane osim što kao bliska suradnica gradonačelnika s njim obilazi grad i slika se na ranim lokacijama. Njezin najveći istup je bio kada je medijima objašnjavala zašto je za rođendan bila u krznariji”, rekao je za Dnevno Petek.

Spomenimo samo, dobitnica nagrade dobiva i 50 tisuća kuna, a kako nam kaže Petek, ta se nagrada obično dodjeljuje znanstvenicima, sportašima, umjetnicima i slično. “Ovo je prvi put da u fokus dolazi tko je kandidiran, prvi put zastupnici biraju zastupnicu Skupštine za Zagrepčanku godine”, rekao  je Petek.

Nagrada Zagrepčanka godine dodjeljuje se građankama Grada Zagreba koje su svojim djelovanjem znatno pridonijele afirmaciji žena u društvu i u javnosti, afirmaciji ženskih ljudskih prava i ravnopravnosti spolova te postigle prepoznatljive rezultate na podizanju kvalitete života žena u Gradu Zagrebu s gospodarstvenog, socijalnog, humanitarnog i drugog stajališta.

Prijedlog za kandidatkinju mogu podnijeti i građani, udruge građana, gradski zastupnici, radna tijela Gradske skupštine, gradonačelnik, tijela državne vlasti, ustanove, vjerske zajednice i tome slično. Prošle godine Nagradu ‘Zagrepčanka godine’ dobila je Marija Sekelez, dramska umjetnica, glumica, redateljica i humanitarka.


Komentari