PETEK JE RAZOČARAN, I TO NE KRIJE! Tomašević ga nije oborio s nogu: ‘Možda sam očekivao odlučnije poteze’

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Izabrani zastupnik gradske skupštine s SDP-ove liste Renato Petak za N1 televiziju govorio je o novoj vlasti kao i obnovi Zagreba nakon potresa. Smatra da Grad nema prevelike ovlasti u procesu obnove.

“On se može pobrinuti za stanovnike kojima je potreban privremen smještaj, davati neke iznose od deset do pedeset tisuća kuna za one građane koji mogu popraviti svoje domove, kao što je bilo i do sada. Grad može čekati odluke Ministarstva i Fonda i čekati u onom dijelu koji se tiče izgradnje, odnosno konstrukcijske obnove”, kaže Petek.

O Tomaševiću:Možda sam očekivao neke odlučnije odluke

Komentirao je i novog gradonačelnika Tomislava Tomaševića ustvrdivši da nakon primopredaje vlasti nije bilo iznenađenja, ali da je očekivao odlučnije odluke koje će biti ozbiljnije. Ističe da se ipak radi o prvim danima, a priželjkuje da se u prvim sto dana donesu ključne i teške odluke. Smatra da Tomašević za to ima potporu građana kao i u gradskoj skupštini.


“Očekujem da što prije imenuje bliske suradnike s kojima će raditi, da napravi izbor novih VD pročelnika, da se konstituira gradska skupština, da se smanji uprava, kao što je bilo najavljeno i da se ide u rebalans proračuna”, kaže Petek.

Dodaje i da se s otpadom još nije ništa odlučilo, barem ne koliko on zna. Napominje da se zagrebački biootpad već nekoliko mjeseci ilegalno zbrinjava i da su to gorući problemi. Kada je riječ o pregovorima o većini u skupštini, Petek tvrdi da će biti vođeni projektima i da oni želi žele politiku promjene.

Možemo! treba imati predsjednika Skupštine

“SDP će morati donijeti odluku o tome. Gradonačelnik ima potporu za većinu u skupštini i donošenje teških odluka. Za sve to će on sigurno imati dovoljan broj glasova i bez ikakvog sporazuma”, izjavio je.

Smatra i da bi Možemo! trebali, kao pobjednici izbora, preuzeti odgovornost, a to je “možda mjesto predsjednika skupštine”. Kaže da će oni podržati sve dobre odluke i stajati iza planova koji su predizborno predstavljati.

“Hoće li se to nazvati koalicijom, ovakvom ili onakvom vrstom suradnje, manje je važno. Važno je da se što prije krene raditi. Gradonačelniku ću podršku dati za sve ono što je obećano u kampanji. I onako je 90 posto naših programa bilo slično i podudarno”, zaključio je Petek.

Komentari