Petek: ‘Gradske službe su se raspale, inzistiramo da se održi Gradska skupština’

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Nezavisni zastupnik u Gradskoj skupštini Renato Petek gostovao je na N1 televiziji gdje je upozorio da “tri tjedna nakon potresa koji je pogodio Zagreb i dalje vlada neorganiziranost”.

“Opasnost i dalje vreba s krovova, velik dio ulica je zatvoren, a građani ne vide plan niti im gradonačelnik ima što pametno za reći, što će se dalje događati, na koji način će im pomoći, u kojim fazama”, poručuje Petek koji odgovornost vidi ponajprije u Uredu za upravljanje hitnim situacijama koji je, kaže pokazao potpunu dezorijentiranost.

“Gradske službe su se raspale, pitamo se gdje su, Pavle Kalinić je rekao da postoje ugovori s privatnim tvrtkama i da će se staviti sve gradska mehanizacija na raspolaganje, međutim ništa se nije dogodilo, sad se vidi koliko se Zagrebom loše upravlja”, kaže Petek.

Oporba je uputila zahtjev da se održi sjednica Gradske skupštine s temom potresa i s prijedlozima što učiniti za građane. “Želimo jasne zaključke i suradnju s Vladom. Vidjeli smo, Vlada je otvorila jedan račun za pomoć, Bandić je otvorio svoj račun i svoj projekt. Na predsjedniku Skupštine Prgometu je da se sjednica održi, inzistiramo da se nađe prostor koji je adekvatan, ako može Sabor, možemo i mi”, zaključuje Petek.

Kaže kako grad i gradske tvrtke u vlasništvu imaju 7 tisuća stanova, a da ih je 40-ak slobodno. Također, 40-ak stanova na području Zagreba ima i država pa traže da se i to stavi u funkciju jer ljudi ne mogu živjeti u studentskim domovima.

Osvrnuo se i na nalaze revizije koja godinama ukazuje na loše upravljanje Zagrebom. “15.5 milijuna kuna isplaćeno je vanjskim savjetnicima, gradonačelnik je dijelio dodatke po uspješnosti na radu zaposlenicima u iznosu od 2 milijuna kuna. Ne možemo znati kome i koliko jer se pravdaju GDPR-om. Potrošio je proračunsku zalihu”, nabraja Petek zaključivši da način na koji je Bandić upravljao gradom sad dolazi na naplatu jer je financijska situacija katastrofalna.


Komentari