‘Ako Divjak želi nešto učiniti za djecu s poteškoćama, neka konačno odobri zapošljavanje potrebnog edukacijskog rehabilitatora’

Potresno pismo Ane Vujnović, majke prvašice Elene, djevojčice s posebnim potrebama koja je ostala zakinuta prvi dan škole, proširilo se munjevito u medijima pa je tako doprlo i do ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak. Ministrica je istaknula da je žalosna zbog nastale situacije te da smatra ovakvu praksu nedopustivom. Kontaktirali su, kazala je, Grad Zagreb kako bi se situacija što prije riješila, a ponudila je pomoć i Gradskom uredu za obrazovanje.

Mala Elena je, nakon što je sustav zakazao, danas ipak sjedi u svojoj školi, u svojoj klupi, sa svojim knjigama i novim prijateljima, bez suza već s osmijehom na licu. Njezina je majka ispričala što se sve događalo, a ljude iz Gradskog ureda za obrazovanje nazvala “vukovima u janjećoj koži”.

>>> Majka djevojčice Elene nakon potresnog pisma: ‘U Gradskom uredu su vukovi u janjećoj koži’

Između ostalog je majka izrazila želju da se Eleni osigura i asistent u nastavi, a iz Grada su rekli da će pripomoći.

Novonastalu situaciju prokomentirao i gradski zastupnik Renato Petek iz stranke Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez, a njegov komentar prenosimo u cijelosti:

Uvažena ministrica znanosti i obrazovanja Divjak komentirala je kako je iznimno žalosna zbog situacije koja se jučer dogodila djevojčici Eleni u O.Š. Ivan Meštrović na Jarunu, te je Gradu Zagrebu ponudila pomoć. O kako licemjerno!

Ovo nažalost niti je jedini, niti je izoliran takav slučaj na početku ove školske godine. Ovo je samo slučaj koji je završio u medijima.

No bez obzir na taj propust Ureda za obrazovanje i/ili škole, briga za djecu s teškoćama koju kroz ekipiranost stručnih timova pruža Grad Zagreb u dječjim vrtićima, barem je za dvije ocjene bolja od situacije sa stručnim timovima u školama, za koje brine Ministarstvo znanosti i obrazovanja!

Ako ministrica Divjak stvarno nešto želi učiniti za navedenu školu i tamošnju djecu s poteškoćama (pa i Elenu), može njih i sve nas, roditelje te djece, razveseliti tako da spomenutoj školi konačno odobri zapošljavanje nasušno potrebnog edukacijskog rehabilitatora, za što zahtjev ima na stolu u Ministarstvu, ako ga već nije ekspresno odbila.

Bez spomenute pomoći ministrice u slučaju Elene i djece s poteškoćama u O.Š. Ivan Meštrović, protumačit ću današnju ministričinu izjavu kao korištenje ove grozne situacije u cilju vlastite promocije i kao obično licemjerstvo.

Komentari

Komentari

loading...