‘Petar Pripuz me pitao bih li raskinuo ugovore s njim’ Petek otkrio detalje susreta sa šefom C.I.O.S-a

Photo: Marko Prpic/PIXSELL, Borna Filic/PIXSELL

“Bandić je samo vrh jednog sustava koji je ponudio korupciju, klijentelizam, kaos u gradu, a to je ono što je ostalo iza njega. Ono malo realiziranih projekata, mogao bih svrstati pod kič”, rekao je u utorak Renato Petek, nezavisni zastupnik u Skupštini Grada Zagreba i nezavisni kandidat za novog šefa metropole. Prisjetio se kako je “krenuo od nule” te tvrdi da može okupiti veći broj ljudi jer ne pripada niti jednoj stranci.

“Građani su me upoznali kao borca koji je definitivno i jedini ukazivao na brojne probleme”, poručio je Petek i dodao da je zaradio najviše tužbi na sudovima.

“I to od Pripuza, ministra Beroša i raznih drugih, samo zato što sam jasno predstavio na koji način funkcionira ovaj grad, kuda odlaze milijuni kuna građana”, rekao je za N1.

Smatra se kandidatom građanske, umjerene opcije političkog centra. Suradnje s drugim opcijama poput Možemo! neće biti.

“Prošle godine su Možemo! i Tomislav Tomašević to odbili. Razumno je da treba promijeniti strategiju, da treba drugačije komunicirati kampanju”, objašnjava nezavisni Petek.

Tvrdi i da ga je je razgovarao s vlasnikom i predsjednikom uprave C.I.O.S-a Petrom Pripuzom.

“Pitao me Pripuz kada smo se susreli bih li ja prvog dana po dolasku na vlast raskinuo ugovore s njim. Rekao sam da ne bih. Zašto?”, kazao je Petek i to, potvrdivši voditelju da se u tome razlikuje u stavu od Možemo!, te je dodao:

“Kada bi se raskinuli ugovori za odvoz smeća, odnosno preuzimanje otpada i njegovih frakcija, grad bi istog dana ostao zatrpan. To naprosto nije razumno. Trebamo pronaći model kroz neko vrijeme, a to ne možemo napraviti u jednom danu”, zaključio je.

 


Komentari