PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ IZLAZI IZ GRADSKE POLITIKE? Stavila mandat u mirovanje, a neće ni na čelo Bandićeve stranke

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Zbog osobnih razloga, Jelena Pavičić Vukičević, kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba iz redova Stranke rada i solidarnosti, kako neslužbeno doznaje Večernji list, svoj mandat u zagrebačkoj Skupštini stavlja u mirovanje.

Informacije je to potvrđena na Predsjedništvu stranke, a na istoj je rečeno kako će njeno mjesto u Skupštini Nenad Predovan, politički tajnik BM365. Štoviše, na internetskoj stranici Skupštine Predovan se već navodi kao predsjednik Kluba gradskih zastupnika Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti, no on tvrdi kako će sve biti službeno tek kad prisegne na idućoj sjednici.

Pavičić Vukičević se naime pojavila na konstituirajućoj sjednici Gradske skupštine sredinom lipnja, a od tada su održane i dodatne četiri sjednice na kojima nije prisustvovala. Kolege iz stranke neslužbeno govore kako je rekla da joj aktivno bavljenje politikom, privatnom životu više odmaže nego pomaže. Podsjetimo, govorila je i da postoji šansa da se preseli u inozemstvo.

S druge strane, u stranci je početkom tjedna vodila sjednicu Predsjedništva, a nije se izjasnila hoće li se kandidirati na unutarstranačkim izborima, no stranačke kolege sada smatraju da to neće biti slučaj, ako je već mandat stavila u mirovanje.

U konačnici, njen će posao u Skupštini preuzeti Nenad Predovan, a ovo nije prvi put da preuzima tu ulogu. Već je ranije, također kao zamjena, bio Nenadu Matiću sa Zelene liste. Inače je riječ o profesoru hrvatskog jezika i filozofije.


Komentari