PAPRENO SKUP CENTAR GRADA! Možemo! plaća najskuplji najam uredskog prostora, najavljene revizije preostalih

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

S 8100 kuna mjesečno za najam prostora u Berislavićevoj 12, Možemo!, stranka gradonačelnika Zagreba, Tomislava Tomaševića, javlja Večernji list, plaća najskuplji najam prostora.

Radi se naime o uredu od 120 četvornih metara kojeg dijele sa strankom Zagreb je naš!, a s obzirom na Zaključak o dodjeli gradskih prostora, cijena najamnine daleko je niža od one tržišne. Naime, političke stranke, nositelji nezavisnih lista ili klub zastupnika koji imaju najmanje tri predstavnika u Hrvatskom saboru ili zagrebačkoj Skupštini, u zakup dobivaju prostor po nižim cijenama, no osim toga, cijene su drugačije i ovisno o gradskoj zoni. Tako ispada kako se prostori u zakup daju za sedam kuna po kvadratu u centru dok se po cijeni od dvije kune po kvadratu u zakup daju prostori na periferiji.

Večernji list ističe i kako iz Možemo! govore kako prostor neće mijenjati, iako je gradonačelnik najavio štednju, a i iz gradskog ureda za upravljanje imovinom tvrde, slijedi detaljna revizija korištenja gradskih prostora, što uključuje i korištenje prostora od strane političkih stranaka.

Tko je “najskromniji?”

Što se tiče preostalih stranaka, Most je u državnom prostoru u Draškovićevoj 23 koji je još jeftiniji pa za 170 kvadrata plaćaju 850 kuna plus režije i PDV. HDZ koristi prostor u Gundulićevoj kojeg plaća 884,96 kuna, a prostor nosi isto toliko kvadrata. Uz to su dakako dužni i platiti PDV.

S druge strane, SDP, prostor u Praškoj 2 plaća 1834 kune dok na korištenje ima 262 četvorna metra. Nasuprot njih tu je Stranka rada i solidarnosti koja za 148,73 kvadrata izdvaja 1041,11 kunu dok Domovinski pokret u Vlaškoj 81f koristi 242,69 kvadrata koji ih koštaju 1213,45 kuna mjesečno.


Komentari