OVO JE SVE ZANIMALO! Tomašević otkrio kolika mu je plaća: ‘Svakodnevno rješavam stotine požara’

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Gradonačelnik Grada Zagreba, Tomislav Tomašević, gostovao je kod Zorana Šprajca u RTL Direktu i otkrio javnosti kolika mu je plaća, ali i koji su sve problemi u gradu koje mora rješavati.

Progovorio je i o prijavama Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa, ali i problemu s obnovom. Predsjednik Gradske skupštine Joško Klisković najavio je i ukidanje mjere roditelj-odgajatelj, Tomašević kaže da će obustava prijava vrlo brzo dogoditi.

“Stavit ćemo uskoro tu odluku na javno savjetovanje i vjerujem da će se krajem kolovoza na Gradskoj skupštini donijeti odluka da se obustave prijave novih korisnika te mjere. To smo jasno komunicirali u kampanji i to piše u programu i ne vidim da itko može biti iznenađen tim potezom”, objasnio je Tomašević.

Gradonačelnik kaže i kako je potrebno riješiti problem biootpada.

“Ljudi ga odvajaju u smeđe vrećice i onda grad umjesto da zaradi na tome, plati nekom privatniku 1500 kuna po toni da se to negdje zbrine u kompostani jer Zagreb nema svoju. Moramo to riješiti”, rekao je Tomašević.

Ipak, iskreno je priznao koji mu je trenutno najveći problem.

“Imam stotinu požara koje rješavam svaki dan i srećom za njih 90 ne znate jer ih uspijemo riješiti. Međutim, žičara mi je jedan od najvećih problema jer trenutno… znači ZET koji mi u gotovo potpunosti subvencioniramo, prihodi od karata u odnosu na subvencije koje dolaze iz grada se ne mogu uopće mjeriti, ali na taj opterećeni ZET je još bačen kredit od pola milijrade za izgradnju žičare koja je potpuno predimenzionirana, preplaćena i ono što je najgore, i takva kakva je, ja bi je otvorio da mogu. Međutim, ona nije dobila zadnju uporabnu dozvolu”, kazao je gradonačelnik.

Objasnio je i kako nije dobio punu plaću kao gradonačelnik, ali i da je ona manja nego što je bila kada je bio saborski zastupnik.

“Imam tisuću puta veću odgovornost, a manju plaću, ali nisam postao gradonačelnik zato da zaradim nego da rješavam nered koji sam gledao 20 godina.

Mislim da je 17.400 kuna moja neto plaća kao gradonačelnika. Mogu reći da recimo savjetnici gradonačelnika imaju veću plaću od mene. Bez ikakvih olakšica, u startu imaju veću plaću od mene. Takav je sustav koji sam nasljedio, naravno to ćemo mijenjati. Pročelnici isto tako imaju veću plaću od mene”, otkrio je.


Komentari