Ova je odluka odjeknula Zagrebom: ‘Peđa Grbin se rješava ‘Bandićevaca’ u SDP-u’

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Predsjednik stranke Peđa Grbin raspustio je vodstvo zagrebačkog SDP-a. To je, može se reći, njegova prva konkretna, liderska odluka.

Ona nije bila jednostavna jer četiri mjeseca prije izbora raspustiti vodstvo najjače organizacije nikada ne može ni biti jednostavna odluka, ali to je odluka kojom Grbin poručuje da će se potruditi promijeniti ishod lokalnih izbora u Zagrebu i preusmjeriti kampanju za lokalne izbore u posve drugom smjeru, piše Večernji list.

Jer, posve je jasno, a potvrdila je to i oporbena anketa, s Gordanom Marasom SDP ne bi imao kandidata ni u drugom krugu, a s Možemo kao konkurencijom pitanje je i kako bi prošli u Skupštini.

Grbinov su potez pohvalili i mnogi sugovornici iz zagrebačkog SDP-a koji već godinama upozoravaju da je jedan od ključnih problema SDP-a u Zagrebu povezanost s kadrovima koji i dan danas gaje simpatije prema aktualnom gradonačelniku Milanu Bandiću, a zbog čega se SDP-u i dogodilo to da ih je “otkantao” velik dio biračkog tijela, razočaran njihovom politikom.

Isti izvori kažu i kako bi zbog toga nagovoriti šefa zagrebačkog SDP-a Gordana Marasa da odustane od kandidature za gradonačelnika, a ne raspustiti i vodstvo organizacije bilo nedovoljno, nepotpuno rješenje.


Komentari