Otkriveno tko je Katanu instalirao na mjesto šefa nabave u Holdingu

Željko Katana je 1. listopada ove godine imenovan voditeljem Službe za nabavu Zagrebačkog holdinga, doznaje portal Direktno. Riječ je o kadru bivšeg i pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, a koji je na tu funkciju postavljen odlukom bivšeg predsjednika Uprave Nikole Vukovića.

Ove informacije portalu Direktno potvrdili su u Zagrebačkom holdingu.

Katana je u sustavu Holdinga već dugi niz godina. Bio je tako jedno vrijeme zamjenik direktora nabave, a potom je bio zadužen za tehnička pitanja u Holdingovoj podružnici za upravljanje nekretninama (još uvijek je tako službeno zaveden na mrežnim stranicama Holdinga).

Prema informacijama portala Direktno, Katana je suradnik pokojnog gradonačelnika, a bio je i član stranke od rujna 2015. godine pa do travnja ove godine, a zanimljivo je da je na novu funkciju postavljen upravo od strane Vukovića, koji je nakon svoje smjene podržao “verziju” Ante Samodola, bivšeg člana Uprave, a obojica su Možemo! prozvali za amaterizam i druge nepravilnosti u pokušaju kontroliranja Uprave ZGH putem trojice članova Uprave izabranih na javnom natječaju, ali i Nadzornog odbora.

Ipak, ovo imenovanje baca novo svjetlo na Vukovićeve poteze. Nakon njegove smjene spekuliralo se da je do nje došlo jer je (Vuković) za dvostruko podigao koeficijente za radna mjesta direktora službi u Direkciji te da je smijenio neke od direktora i postavio nove ljude.

Osim toga, zagrebačkom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću, koji se javno ogradio od kadroviranja bivšeg čelnog čovjeka Holdinga, rekavši da nije bilo miješanja Grada u odluke o zapošljavanju, sigurno nije bilo drago da se na čelne pozicije postavljaju “Bandićeve” osobe od povjerenja.

Tomašević je za prekid suradnje s Vukovićem i Samodolom okrivio “sve težu suradnju” njih dvojice s novim članovima Uprave i s Nadzornim odborom.


Komentari