Otkrivamo: Bandić je svom vozaču Krajini dao gradski novac da Gradu plati najam 51 štanda na Trgu

Ilustracija / Grad Zagreb

Prije desetak dana pažnju javnosti zaokupila je informacija da je Zdravko Krajina, vozač zaposlen u Gradu Zagrebu, za potrebe manifestacije “Martin je v Zagrebu” dobio sve kućice, njih 51, po cijeni od 10.500 kuna plus PDV.

Tvrtku Zdravka Krajine, Eko sajam j.d.o.o., Grad Zagreb ocijenio je kao najboljeg ponuđača, čime je Milan Bandić potpisao rješenje kojim se pravo na raspolaganje štandovima-kućicama ustupa za, otprilike, 205 kuna po jedinici za trajanja manifestacije.

Prema pisanju tjednika 7Dnevno, samo dan prije nego što će manifestacija “Martin je v Zagrebu” završiti, a održavala se od 9. do 15. studenoga 2019., zagrebački gradonačelnik Milan Bandić donio je još jednu odluku.

U četvrtak, 14. studenoga 2019., potpisao je Zaključak o korištenju sredstava kojim se, pod točkom 1, “odobrava isplata 11.000 kuna bez PDV-a iz proračuna Grada Zagreba, i to na teret Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo, pozicija 23-3235 zakupnine i najamnine, za sudjelovanje poljoprivrednih proizvođača – vinara grada Zagreba na promotivno-prodajnoj manifestaciji ‘Martin je v Zagrebu’”. Točka 2 istog zaključka nalaže da se sredstva uplate na račun društva Eko sajam j.d.o.o. direktora Zdravka Krajine. Drugim riječima Grad je dao Krajini novac kojim je Krajina kasnije iznajmio kućice od Grada.

Komentari