‘OTIŠAO JE ŠEF ČOPORA’ Milan Bandić bio je onaj koji rješava probleme, svoje i tuđe, govori Mamić

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić smatra da je Bandić sveo Zagreb na mikromenadžment. Dodala je da je njegov odlazak zatvorio vrata nekima u predizbornoj utakmici, te da će morati prilagoditi svoju strategiju.

“Nemamo nikakvu dugoročnu strategiju. Rekli bi neki da je delao 24 sata, a ja bih rekla da je imao nedostatak pažnje. Njegova je pažnja trajala 35 sekundi. Tek ćemo vidjeti posljedice, ali ako poznajete unutarnju dinamiku grada, tko koga poznaje, tko je s kime ručao… Puno je toga još ispod tepiha. Otišao je šef čopora, govorimo o činjenici da je svojim stilom pokrivao puno problema, koje nije sam izazvao, a kojima je služio kao kišobran“, zaključila je Mamić za N1.

Smatra da bi svi kandidati trebali razraditi nove strategije, jer su se dosadašnje svodile na oponiranje Bandiću.

“Sada ulazimo u novi kontekst. Potres je bio ogroman za sve sudionike. Bandić je dobio oko 110.000 glasova na prošlim izborima – rekla bih da je najveći dio od tih stotinu tisuća dio Bandićeve mreže. Oni su na dan izbora izlazili na svoj posao jer je njihov posao ovisio o tome da gradonačelnik ostane Milan Bandić. Dosad je ključni motiv bio ‘idemo svi protiv Bandića’. Situacija u Zagrebu iznjedrila je trenutačne kandidate. Tomašević se kroz Gradsku skupštinu godinama bavi mikroproblemima. On se nakon potresa dobro izbrendirao. I ne zaboravimo da je to platforma pet stranaka koja se između sebe mora dogovoriti”, zaključuje Mamić.

Ključnim smatra privlačenje mladih birača i onih koji ne pripadaju nijednoj političkoj opciji.

“Činjenica je da se na lijevom spektru imamo dva izbora i ne bi im bilo oportuno da se međusobno napadaju, dok je od centra na desno puno veća gužva. Klisović bi trebao ponuditi nešto komunikacijski novo, ne program, programe nitko ne čita. Ljude treba motivirati da izađu na izbore. Rekla bih da je to sada cilj svih ciljeva”, zaključuje Mamić.


Komentari