Organizatori prosvjeda protiv Milana Bandića poslali otvoreno pismo glavnom državnom odvjetniku

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Inicijativa “Zagreb te zove” organizirala je prošle subote prosvjed na kojem su građani izrazili nezadovoljstvo vladavinom gradonačelnika Milana Bandića.

Na prosvjedu, koji je održan na Trgu bana Jelačića, okupilo se oko tisuću ljudi koji su gradonačelniku poručili – DOSTA JE!

Ova građanska inicijativa ne misli stati samo na prosvjedu već su se odlučili obratiti institucijama i upozoriti ih na netransparentnu vladavinu zagrebačkog gradonačelnika. U svome pismu glavnom državnom odvjetniku Draženu Jeleniću citirali su Bandića: “Neka institucije rade svoj posao”. Njihovo pismo prenosimo u cijelosti.

“Poštovani, sigurno ste upoznati s činjenicom da su građani grada Zagreba odlučili učestalim prosvjedima tražiti odstupanje Milana Bandića s mjesta Gradonačelnika grada Zagreba. S obzirom da je javnost upoznata s velikim brojem kaznenih prijava koje se tiču gradonačelnika i njegovih suradnika, a koje stoje u ladicama zbog samo vama znanih razloga, odlučili smo se obratiti vam se na ovaj način.

Budući je i sam gradonačelnik u više navrata izjavio „Neka institucije rade svoj posao”, ovim putem zahtjevamo da to konačno i učinite. Nemoralno je i protuzakonito da dužnost gradonačelnika obnaša čovjek sa toliko kaznenih prijava, a s druge strane „obični građani„ bez potvrde da se protiv njih ne vodi kaznena prijava, ne mogu dobiti posao ni u jednoj tvrtki , niti na bilo koje radno mjesto.


Državno odvjetništvo Republike Hrvatske je prema Ustavu Republike Hrvatske samostalno i neovisno pravosudno tijelo ovlašteno i dužno postupati protiv počinitelja kaznenih i drugih kažnjivih djela, poduzimati pravne radnje radi zaštite imovine Republike Hrvatske te podnositi pravna sredstva za zaštitu Ustava i Zakona.

Nepotrebno je nabrajati koliko se Zakona krši djelovanjem Gradonačelnika Milana Bandića i njegovih suradnika. Postoje mnoge prijave građana, institucija i Udruga. Tražimo hitno postupanje po prijavama kao i Vaše očitovanje koje ste dužni dati građanima zbog isteka zakonskog roka u vezi postupanja po prijavama”, stoji u pismu državnom odvjetniku.

Komentari

loading...
-->