Oporba optužuje Bandića: ‘Gradonačelnik i HDZ su vam doslovce pokazali srednji prst!’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras dao je izjavu za medije u kojoj se osvrnuo na današnju situaciju u Gradskoj skupštini i izglasavanje o GUP-u.

“Opozicija predlaže, s obzirom da građani ne žele GUP, da se povuče GUP iz procedure i počne novi postupak donošenja GUP-a. Ako do tog zaključka HDZ i Bandić ne mogu doći sami, mogu pitati građane i poslušati opoziciju koja je predložila raspisivanje referenduma o GUP-u”, izjavio je Maras.

Tvrdi kako je sramotno da glavni grad Hrvatske ne može donijeti temeljni dokument za svoj razvoj, već on služi za sukob struke, građana i vlasti. “Umjesto da se slušaju interesi građana i struke, Bandić i HDZ idu protiv toga. Umjesto da Zagreb bude primjer svima ostalima, u ovom trenutku je sramota po pitanju donošenja prostornih planova za cijelu Hrvatsku, to treba što prije prekinuti”, kaže Maras.

“Vidimo kako ne treba raditi, vidimo kako je blokirana Gradska uprava, vidimo kako je blokirana Gradska skupština i Zagrepčani će to sigurno kazniti na slijedećim glasanjima, bilo da se radi o referendumu ili o izborima za Gradsku skupštinu i gradonačelnika”, poručio je Maras.

Ustvrdio je kako je GUP nadstranačko pitanje koje bi svi trebali podržati. bez obzira na sve. “Kada imamo ovako važnu temu oko koje se očito Gradska prava ne može dogovoriti, onda treba pitati građane, pogotovo kad su građani toliko protiv toga da ih se 20.000 skupi na Trgu bana Jelačića. Doduše, ova se vlast tome opire zbog toga što zna da nema podršku građana za svoje politike”, rekao je Maras.


Sličnog je mišljenja i Tomislav Tomašević iz stranke Zagreb je naš!. “Nikada sve strukovne udruge nisu bile ovako ujedinjene oko jednog prostornog plana kao oko ovog. I da HDZ povuče sve svoje amandmane, i dalje je po mišljenju stručnjaka i građana ovo najštetniji GUP. Ako ne vjerujete da je to tako, pa pošaljite ga na referendum. Tvrdite da je u interesu građana. Pošaljite ga.”

“Kako da vam vjerujem kad ste u stanju promijeniti stav kako vjetar puhne? Kako da vam vjerujem, doslovce su vam srednji prst pokazali Bandićevi i HDZ-ovci. Cijeloj struci srednji prst, a vi šutite, manji od makova zrna. A niste rekli, a prije ste kritizirali sve amandmane. Najveći amandman je amandman nakon Dubaija gdje ste promijenili namjenu hipodroma. Vi ste uveli tu praksu”, odgovorio je Tomašević Ivici Rovisu, ravnatelju Zavoda za prostorno uređenje Grada Zagreba koji je pitao zastupnike kako je moguće da ne vjeruju stručnjacima.

Komentari

loading...