Oporba optužuje: ‘Bandić u jeku epidemije koronavirusa želi zadužiti grad za 350 milijuna kuna

Oporbeni zastupnik Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak optužio je zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da je samo dva dana prije potresa pokušao zadužiti Zagreb za novih 350 milijuna kuna.

“Dva dana prije potresa, 20.3., gradonačelnik Zagreba objavio je Javni poziv kojim od banaka želi prikupiti sredstva za zaduživanje grada u iznosu od 350 milijuna kuna investicije!”, objavio je Stojak na Facebooku.

“Iako je to zaduživanje planirano uz proračun koji je usvojen u prosincu, u tom je trenutku epidemija virusa COVID-19 bila već u punoj snazi!

Tada je prvenstveno trebalo planirati konkretne mjere za pomoć poduzetnicima i ukupnom gospodarstvu, a gradonačelnik se ipak odlučio ići u kredit da bi išao u svoje investicije!!

Da je namjera i više nego ozbiljna, pokazuje i odluka o osnivanju Povjerenstva za provedbu tog kreditnog zaduženja koju je gradonačelnik donio dva dana prije javnog poziva bankama, dakle 18.3.

S obzirom da nas je 22.3. zadesio potres i razrušeni dijelovi grada nakon njega, uništena imovina stotina i stotina sugrađana, oštećeni vrtići, škole, ambulante, kazališta, spomenici kulture, pitanje gradonačelniku i gradskoj upravi – u koje svrhe će potrošiti 350 milijuna novog zaduživanja, ukoliko se međuvremenu nije odustalo od zaduženja (za sada u dokumentima tome traga nema).

Sva raspoloživa sredstva, što od prvog dana nakon potresa jasno govorim i tražim od gradonačelnika, uključujući i ova od novog zaduživanja moraju biti ISKLJUČIVO ZA OBNOVU ZAGREBA I POMOĆ GRAĐANIMA!”, napisao je Stojak.


Komentari