OPLEO PO GRADONAČELNIKU! Filipović o prvim potezima Tomaševića: ‘Radi sve suprotno od nekakvog novog modela upravljanja Gradom’

Photo: Damir Sencar/HINA/POOL

HDZ-ov zastupnik u Gradskoj skupštini Davor Filipović dao je svoj komentar na aktualna uhićenja u Gradskoj upravi. Ističe kako su u Skupštini uvijek upozoravali na sve ono što nije bilo dobro za vrijeme Bandićeva mandata.

Kaže i kako su bili iznenađeni kad su vidjeli privođenja u srijedu, a osvrnuo se i na rad nadležnih institucija.

“Svi su bili iznenađeni kada su vidjeli uhićenja koja su se dogodila jučer, ali to je pokazatelj da policija i DORH rade neovisno, samostalno, tajno, to je jamac kontinuirane borbe protiv korupcije. Osobno osuđujem svaki oblik devijantnog ponašanja”, poručio je u HRT-ovoj emisiji Studio 4.

Kaže i kako želi da se uvede red i funkcioniranje na razini transparentnosti što očekuje od gradonačelnika.

“No njegovi prvi koraci su daleko od onog što bi trebalo biti. Dobili smo kršenje Zakona o sprječavanju sukoba interesa i zapošljavanje bez javnih natječaja, sve suprotno od nekakvog novog modela upravljanja Gradom Zagrebom”, smatra Filipović i dodaje da Tomašević ili nema znanje ili namjerno krši zakon.

Čudi ga što se oko navedenog nije oglasio predsjednik Skupštine Joško Klisović.  S obzirom na to da je za vrijeme emisije stigla vijest o uhićenju još 10 osoba iz Gradske uprave, Filipović je otkrio da on osobno ne osjeća nikakvu odgovornost.

“Sve u životu sam radio časno, pošteno, vjerujem da u životu samo red, rad i disciplina u konačnici mogu dati rezultate, svim svojim studentima uvijek poručujem da budu najbolji što mogu biti, da ulažu u sebi, u svoje znanje kako bi si povećali šanse u životu. Svi smo upozoravali i govorili da to nije dobar način organiziranja Adventa, a podržavali smo samo odluke za koje smo mislili da su korisni za naš grad”, zaključio je Filipović.


Komentari