OPET ZBRKA U SLUČAJU HOLDINGA: Papire im pečatila javna bilježnica koja je financirala Tomaševiću kampanju, službeno u službu pustila i brata

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Prvi potezi novog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, osim što su privukli pažnju Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa zbog odabira nove Uprave Holdinga, dižu prašinu i zbog odabira javnog bilježnika, odnosno javne bilježnice u ovom slučaju.

Kako javlja Jutarnji list, za ovjeru potpisa i zapisnika prve skupštine Zagrebačkog Holdinga odabrana je Ljubica Čaklović. Ta je gospođa naime jedna od donatorica izborne kampanje novog gradonačelnika, ali i sestra odabranog člana Nadzornog odbora, Ratka Bajakića.

Za posao je plaćena 2075 kuna, a ranije je donirala 2000 kuna.

Povjerenje nema cijenu?

Iz grada navode kako je Čaklović jednokratno angažirana zbog nužnosti brzog djelovanja u promjeni vodstva i potrebe da se angažira javni bilježnik od povjerenja koji će ovjeriti dokumente i odluke. “S Bajakićem je dogovoreno da Čaklović ne obavlja nikakve poslove za Holding dok je on na funkciji”, istaknuli su pa dodali kako je naplaćena sukladno tarifi.

Ovaj slučaj, smatra Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pak u ovom novom slučaju veza zasad neće poduzeti ništa jer nema ingerencije budući da član NO-a nije dužnosnik, zaključuju.


Komentari