ONA VIŠE NE RADI, ALI PLAĆA IDE: Evo koliko će Zagrepčani platiti Jelenu Pavičić Vukičević nakon što ode iz Grada

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Sada već bivša obnašateljica dužnosti gradonačelnice Zagreba Jelena Pavičić Vukičević izjavila je u petak da je nakon današnje primopredaje izvršne vlasti, otvorila mogućnost za naknadu dužnosničke plaće, koju ima prema zakonu.

“Ja sam dosad svake četiri godine mijenjala i radno mjesto i lokaciju rada. Otvorila sam tu mogućnost 6+6 mjeseci kao dužnosnik”, kazala je Pavičić Vukičević za N1.

Pavičić Vukičević u petak je predala izvršnu vlast novoizabranog gradonačelniku Zagreba, Tomislavu Tomaševiću, a na održanom sastanku, predala mu je opsežna izvješća, među kojima je i ono o izvršenju proračuna za 2020. godinu.

Istaknula je da je razgovor s Tomaševićem bio “kolegijalan” te dodala da će novi gradonačelnik dobiti uvid u cjelokupno poslovanje grada.


Pavičić Vukičević je kazala da je Grad Zagreb prošlu 2020. godinu završio s 90 milijuna kuna minusa, no istaknula da zaduženje na godišnjoj razini uvijek ide uz suglasnost Ministarstva financija te da nikad ne prelazi 20 posto proračuna, a da je zaduženje Zagreba do 2035. iznosi dvije milijarde kuna.

Poručila je i da u Gradskoj upravi, ne radi nitko tko nije prošao postupak javnog natječaja: “To postupak koji traje šest mjeseci, u kojem se provjeravaju i diplome i drugi dokumenti i da je to postupak koji će morati poštovati i novi gradonačelnik”.

Što to znači u praksi?

Mjesečna bruto plaća Jelene Pavičić Vukičević prema imovinskoj kartici iznosi 33.150,47 kuna, a neto iznosi 18.748.91. Pomnoži li se neto plaću Jelene Pavičić sa šest (mjeseci), koliko će dobivati punu plaću, pa ako se pribroji još šest mjeseci, koliko će dobivati pola plaće, dobiva se iznos od 168.740,19 kuna. Toliko će Zagrepčani platiti Jelenu Pavičić Vukičević, tromjesečnu gradonačelnicu metropole.

Komentari