ONA JE NAJMISTERIOZNIJI TOMAŠEVIĆEV IZBOR: Bankarica koja će brinuti o Holdingu već je imala iskustva s aktivistima

Foto: Grad Zagreb

Zagrebački holding je jučer dobio novi Nadzorni odbor koji se sastoji od brojnih ekonomista i menadžera. Ipak, izbor nekih od njih su za mnoge veliko iznenađenje.

Jedna od takvih je i Suzana Brenko koja je preuzela ulogu predsjednice Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga.

“Vodili smo se time da nam trebaju članovi Nadzornog odbora koji poznaju situaciju. Radi se o ljudima s iskustvom i ljudima koji poznaju sustav, da ne gubimo vrijeme”, pojasnio je svoj naoko neologičan izbor Tomašević.

I doista stoji što je Tomašević rekao, Suzana Brenko je 20-ak godina je na menadžerskim pozicijama, no zbog jednog detalja mogla se opako zamjeriti aktivistima iz Možemo.

Karijeru je počela je u Ministarstvu financija kao devizna inspektorica 1993. godine, tamo je dogurala sve do v.d. pomoćnice ministra Mate Crkvenca (2000. godine), a iz ministarstva u siječnju 2002. odlazi u Fond za naknadu oduzete imovine gdje ostaje do travnja 2006. kada ju je na njezin vlastiti zahtjev razriješio Ivo Sanader.

Potom odlazi u bankarski sektor, gdje je i prethodno imala iskustva – bila je tri godine (2001. – 2004.) u Nadzornom odboru Karlovačke banke. U svibnju 2006. tako je objavljena vijest da je dobila posao kao direktorica u Hypo Alpe-Adria Bank zadužena za poslovanje s javnim institucijama.

Također, istovremeno se bavi i nekretninama, pa je od 2005. do 2009. u Nadzornom odboru pulske “Terra firme”, a od 2009. do 2012. u Nadzornom odboru “Hypo Alpe-Adria-Investa”. Potom odlazi u Croatija banku gdje je odradila trogodišnji mandat kao predsjednica Uprave od listopada 2012. do 2015. godine.

I tada dolazi do zanimljivog obrata, u lipnju 2016. postaje predsjednica Uprave tvrtke “Razvoj golf”, koja je još od još od 2007. vodila projekt izgradnje golf-terena na Srđu.

To, dakako, ne bi ništa bilo sporno da na drugoj strani nije bila inicijativa “Srđ je naš” iz koje će na ovim lokalnim izborima izrasti stranka pod nazivom “Srđ je Grad” i koja će u koaliciji s “Možemo!” izaći na lokalne izbore u Dubrovniku. Imali su čak i zajedničkog kandidata za gradonačelnika, bio je to profesor povijesti Đuro Capor.

No, on nije previše mogao reći o suprotnim interesima aktivista s gospođom Brenko ni je li iznenađen time što ju je Tomašević imenovao na mjesto predsjednice Nadzornog odbora Holdinga.

“Ovo mi je prvi glas”, rekao je Capor, trenutno okupiran državnom maturom. Dodao je da o gospođi Brenko ne može puno reći.

“Poznato mi je ime, a iskreno, ne znam ni kako izgleda“, kratko je rekao.

U “Razvoj Golfu” nije se dugo zadržala te odlazi u konzultantske poslove, što samostalno, što sa svojom poslovnom partnericom Matejom Mrkoci Smolom s kojom je radila i u Hypu. Posao u Holdingu nije iznađenje za one koji je poznaju, no zbog epizode s golfom sigurno da su mogli imati “pouzdanijih” kandidata.

Komentari