ON SJEDI NA DVIJE STOLICE: Zagrebački HDZ-ovac u isto je vrijeme na čelu dvije javne tvrtke

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Tomislav Landeka, potpredsjednik HDZ-a Zagrebačke županije, kako doznaje 24 sata , zaposlen je na dvije pozicije javnih tvrtki. Direktor je, naime, Gradskog stambenog gospodarstva Velike Gorice (GSG VG), ali i ravnatelj Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije (ŽUC).

Na čelu GSG VG-a sjedi već osam godina, a potonju dužnost preuzeo je u rujnu 2019. godine. Sada će pak, govori, biti razriješen s dužnosti direktora GSG VG-a.

To mu radno mjesto, tvrdi, donosi tek 1100 kuna zarade jer radi osam sati tjedno. U suprotnosti s tim za mjesto ravnatelja Županijske uprave za ceste plaćen je 27.893 kuna u bruto iznosu. Od tvrtke je dobio i službeni mobitel i automobil.

“Ideja je bila da budem do početka prošle godine, ali onda je trebalo pripremiti natječaje za energetsku obnovu zgrada, a ja sam tu stručnjak. Pa je taj natječaj trebao biti u lipnju, a na jesen je država odustala od sufinanciranja”, pojašnjava Landeka koji navodi i kako ga je na mjestu direktora zadržala i situacija s Barišićem koji je, podsjetimo, uhićen u aferi Janaf.

Navodi također kako Zakon dopušta da obavlja posao kod drugog poslodavca ako on tjedno iznosi osam sati, a on je, govori, to uspijevao jer je tvrtka, a to je GSG VG, dobro posložena pa je mogao dolaziti samo popodne i subotom.


Komentari