‘ON NIJE SVETAC’ Jelena Pavičić Vukičević opisala kako je bilo raditi s Milanom Bandićem

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

“Stranka solidarnosti i rada ima izuzetnu startnu poziciju i to moramo iskoristiti”, izjavila je u petak Jelena Pavičić Vukičević, vršiteljica dužnosti gradonačelnice i nova predsjednica Bandićeve stranke. O svojoj eventualnoj kandidaturi ni ovog puta nije htjela previše govoriti, rekavši samo da su stranački pregovori u tijeku.

“Jučer smo dogovorili da su svi voditelji mjesnih odbora i nositelji lista. U ovom trenutku sam osjetila potrebu da se obratim članovima i pitamo tko je po njima najbolji kandidat, a ne bih prejudicirala hoću li to biti ja ili netko drugi”, objasnila je za N1.

“Mi jesmo zagrebačka stranka i sigurno ćemo opet izaći pred građane i ponuditi najbolje rješenje. Nitko od nas ne može imitirati stil niti biti Milan Bandić. On je imao veliku osobnost i zbilja je okupljao ljude. Sve ono što je naša stranka donijela na stol, od socijalnih i komunalnih rješenja je prepoznato”, rekla je Pavičić Vukičević i dodala kako su na izborima 2017. dobili 23 posto, a sada iako nemaju kandidata broje 7,5 posto podrške građana. To smatra iznimnim rezultatom.

Kada je su u pitanju ostali kandidati smatra da ne nude ništa novo.

“U svim njihovim programima vidjela sam previše prepisivanja. Primjerice Jarunski most koji svi zagovaraju, mi smo s tim krenuli još 2007. godine, ali tu je bilo puno posla, neriješeni imovinsko-pravni odnosi, kupovina zemljišta i sada smo došli do faze da ga napokon možemo početi graditi. Kao i ostali projekti kandidata, sve su to projekti Milana Bandića”, tvrdi Pavičić Vukičević.

Osvrnula se i na svog koalicijskog partnera Davora Filipovića.

“Kolegu Filipovića cijenim, naša suradnja bila je projektna, Neugodno mi je kada se danas opet govori o Apisu jer je to bio stvar dogovora Grada Zagreba i države. Apis 90 posto poslova radi za državu”, objašnjava.

Na pitanje o gradskom proračunu kaže kako je Grad likvidan. “Mi se možemo zadužiti samo uz dozvolu Ministarstva financija. Ovo zaduženje je do 2035. godine i mi sve naše obveze izvršavamo. Ministarstvo ima sav uvid”, kaže Pavičić Vukičević.

Opisala je i kako je bilo raditi s Milanom Bandićem.

“Milan Bandić je bio moj jedini poslodavac u životu, a ja imam preko 20 godina radnog iskustva. Da nije valjao mijenjala bi ga. Zahtjevan je, on nije svetac, ali ne dozvoljavam da nas se proglašava lopovima koji ništa ne znaju”, tvrdi.

Upitana je i zna li što se dogodilo kobne noći kada je preminuo Bandić.

“Obitelj je jučer zamolila novinare i hrvatsku javnost da ih puste da žaluju u umiru da mogu oplakati svog člana obitelji. Zamolili su da se ne komentira ono što ne znaju, a ni ja ništa o tome ne znam”, zaključila je trenutna gradonačelnica.

 


Komentari