OHO! Evo kolike plaće imaju šefovi Holdinga i kada istječu ugovori svih 27 Bandićevih pročelnika!

Facebook/Holding

Jedna od aktualnih tema u posljednje vrijeme je preustroj gradske uprave, kojeg je najavio Tomislav Tomašević. Međutim, pritom mora uzeti u obzir činjenicu da za samo desetero pročelnika ugovor istječe ove godine.

Inače, bruto plaća pročelnika iznosi oko 30.475 kuna. Ovisno o broju djece i poreznim olakšicama, njihove plaće se kreću između 15 i 25 tisuća kuna neto mjesečno. Na 27 pročelnika, to je oko sedam milijuna kuna godišnje.

Među onima koji su govorili da se zakon mora poštivati su pročelnica za gospodarstvo Mirka Jozić, koja kaže kako “Tomašević samo sije strah”, a već je i sama najavila svoj otkaz te pročelnik Ureda za upravljanje hitnim situacijama Pavle Kalinić. Mirki Jozić ugovor istječe u listopadu ove godine, a Kaliniću tek 2024.

Osim Jozić, ove godine ugovor istječe i pročelniku Ureda za obrazovanje Ivica Lovrić (15.10.), pročelnici Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić, šefu Ureda gradonačelnika Miro Laco, šefu Ureda za zdravstvo Vjekoslav JelečAndrea Šulentić (stručna služba gradonačelnika), Dinko Bilić (graditeljstvo, izgradnja, promet, komunalni poslovi), Vesna Helfrih (branitelji), Mirjana Zubak (programi i projekti EU), Renata Šimon (mjesna samouprava), Ana Matijević (kontrolni ured), te Krešimir Ladešić (Ured za opću upravu).

Iduće godine ugovori istječu Milanu Paveliću, šef ureda za sport i mlade i Vesni Šimić koja rukovodi Uredom za međugradsku i međunarodnu suradnju.

Komentari