‘ODRIČU GA SE I DALMATINCI!’ Petek komentirao oduzimanje Bandiću titule počasnog građanina: ‘Jedino je u Zagrebu i dalje gospon čovek’

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Zastupnik SDP-a u zagrebačkoj gradskoj Skupštini, Renato Petek, na svom Facebooku komentirao je to što je Općina Podgora pokojnom zagrebačkom gradonačelniku oduzela titulu počasnog građanina koju su mu dali u kolovozu 2014. godine.

“Ocjenjuju ga i odriču ga se i Dalmatinci. Jedino je u Zagrebu, Hercegovini i za dio HDZ-a i dalje gospon čovek. Zagreb zaslužuje pravu promjenu upravljanja Gradom i istinski odmak od svega što je Bandić predstavljao. Za to je potrebna politička volja, hrabrost, malo vremena i iskustvo upravljanja. Prosim lepo, grobek mu je legaliziran izvan groblja na travnatoj površini, udovica je bogatija za skupocjenu grobnicu sa 6 ukupnih mjesta, transparentnost, od financijske do upravljačke na razini je prethodnih godina, Mamićevcima iz Dinama se smiješi poklon parcela za izgradnju novog stadiona, CIOS ima više aktivnih ugovora za oporabu otpada nego 2019., žičara je svečano otvorena dernekom kao da su ga osmislili najbliži Bandićevi ljudi. I u kulturnim, socijalnim i obrazovnim ustanovama uglavnom su ostali sjediti Milanovi kadrovi”, napisao je Petek.

“A vijećnik Zoran Radonić iz Podgore u obrazloženju zašto su Bandiću ukinuli status počasnog građanina piše: “iskazana čast nije zaslužena s obzirom na dokazanu kriminalnu povijest i preko 250 kaznenih prijava protiv Milana Bandića i njegovih suradnika, čime se nanosi šteta ugledu Općine kao i samoj vrijednosti dodijeljene titule”, dodao je Petek.

“A ti spomenuti suradnici, osim onih koji su sami dali otkaz i otišli, još su uvijek u Gradskog upravi na visokim funkcijama i plaćama. Valjda su svi ti pročelnici, pomoćnici i savjetnici prigrlili odano provoditi novu politiku? Možda se i ključevi stana iz Petrićeve nalaze kod iste osobe, kao kad je ‘šef’ bio živ”, zaključio je Petek.

 


Komentari