Odbori zagrebačke Gradske skupštine zaključili: Smjena dr. Nogala je sporna

Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Matični odbori zagrebačke Gradske skupštine zaključili su u utorak da je nalaz Gradskog kontrolnog ureda o Dječjoj bolnici Srebrnjak nedostatan i nepotpun, da je smjena ravnatelja te bolnice Bore Nogala sporna i da je Upravno vijeće na čelu s Anom Stavljenić-Rukavinom suodgovorno za rad bolnice.

Dr. Boro Nogalo u strahu: ‘Svaki put provjeravam auto da mi ne bi smjestili neku drogu’

Predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!) priopćio je da su na tematskoj sjednici Odbora za zdravstvo i Odbora za kontrolu izglasali zaključke koji nisu pravni, ali jesu politički udarac zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću vezano uz smjenu Nogala.

“Unatoč tome što Bandićevi i HDZ-ovi zastupnici čine većinu u svakom od dva odbora, nakon višesatne rasprave izglasali smo zaključke kojima se utvrđuje da je nalaz Gradskog kontrolnog ureda o Srebrnjaku nedostatan i nepotpun, da je smjena ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak sporna i da je Upravno vijeće, na čijem čelu je Ana Stavljenić-Rukavina, suodgovorno za rad te gradske bolnice”, istaknuo je Tomašević.

Boro Nogalo u ‘Nedjeljom u 14’: ‘Imamo puno podršku premijera Plenkovića za izgradnju centra’

Rekao je da su u raspravi sudjelovali smijenjeni ravnatelj Nogalo, predsjednica Upravnog vijeća Stavljenić-Rukavina i gradski zastupnici.

“Iako sam na zadnjoj tematskoj sjednici prije mjesec dana upozorio zamjenicu gradonačelnika Jelenu Pavičić Vukičević da ne iznosi optužbe o nadriliječništvu u Srebrnjaku bez osnove, jer time narušava ugled bolnice, sad smo dobili i najnoviji inspekcijski nalaz Ministarstva zdravstva po kojem nema govora o nadriliječništvu”, naglasio je Tomašević.

Tko će odgovarati za štetu nanesenu ugledu gradske bolnice, tko će odgovarati za nepravdu učinjenu radnicima bolnice i tko će odgovarati građanima kojima je uništena vrijedna bolnica, pita Tomašević.

Inspekcija nije pronašla nepravilnosti u radu bolnice Srebrnjak: Dr. Nogalo je nezakonito smijenjen?


Komentari