‘OČEKIVAO SAM VIŠE S OBZIROM NA NJEGOVU VELIČINU’: Peternel oštro o Škori i tome je li ovo kraj stranke!

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Domovinski pokret tresu sukobi. Član Predsjedništva Domovinskog pokreta Igor Peternel komentirao je sukob Miroslava Škore s kolegama u stranci.

Odgovorio je i je li prijetio Škori nakon što ga je on smijenio s mjesta u svom saborskom uredu.

“Nazvao sam ga i rekao mu da za sve postoji način. Jako mi je važna forma, način, jer to određuje finoću u prostoru djelovanja. Smetalo me da nije sa mnom razgovarao, nije me pozvao da odstupim. Ja bih to učinio, vratio bih se na fakultet i to nije velika stvar. Nisam očekivao da ću ostati na toj funkciji, ali sam mislio da će to čekati prvi radni dan, 1.9. Očito mu se žurilo”, tvrdi Peternel za N1.

“Samo sam mu rekao da ne mogu razumjeti njegov potez i da sam dva tjedna pristojno i za mene nespecifično šutio i da se baš na meni našao iskaljivati. Volio bi on smjenjivati saborske zastupnike, ali ne može pa sad smjenjuje sve koje može. Nema problema, ako je on sretan, neka je”, dodao je Peternel.

Rekao je i kako će podržati smjenu Miroslava Škore.

“Mi moramo članove i birače obavijestiti o odlukama. Što će biti sa Škorom, hoće li ostati potpredsjednik Sabora… O svemu se mora odlučiti i komunicirati prema članovima. Ne vidim potrebu da ostane potpredsjednik Sabora iz Domovinskog pokreta, ali to je moje mišljenje”, objasnio je.

Kaže da ne razumije koje su Škorine namjere.

“Mislim da je otišao zaista daleko. On dozira svoje napade, svaki dan ide nešto. On svaki dan želi slabiti stranku, a da mi ne znamo što on hoće. Dao je ostavku, ja ne razumijem što on hoće, a nitko ga ni ne pita. Koje su njegove mjere, osim uništavati stranku”, zapitao se Peternel.

“Ja bih očekivao puno više s obzirom na veličinu Miroslava Škore”, kaže Peternel govoreći kako ne vidi raskol. Škoro se mora zapitati u čemu je pogriješio kad ga nitko od saborskih zastupnika nije otvoreno podržao”, rekao je.

Na pitanje je li ovo kraj Domovinskog pokreta, spremno odgovara:

“Ova stranka se brendirala na imenu Miroslava Škore, ali stranka je brendirala i niz drugih ljudi, saborskih zastupnika koji pošteno rade svoj posao. Siguran sam da Domovinski pokret ima budućnost, onakvu kakvu će sam trasirati. Na članovima je da rješavaju probleme građana.”

Komentari