OBIŠAO UTRINE Filipović najavio proširenje tržnica: ‘Ključ je odgovorno upravljanje gradskim financijama’

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Davor Filipović, kandidat HDZ-a za zagrebačkog gradonačelnika, obišao je gradsku četvrt Utrina. Najavio je kako će odgovornim upravljanjem gradskim financijama provesti energetsku obnovu na zgradama i rekonstruirati i proširiti kapacitete tamošnje tržnice.

“Iza nas se nalazi zgrada koja je prošla proces energetske obnove, i u ovom dijelu grada samo su četiri zgrade prošle taj proces. To je nešto na čemu ćemo raditi u sljedećem razdoblju kako bi novcima EU-a proveli energetsku obnovu zgrada”, rekao je Filipović na konferenciji za medije.

Dodao je kako se u tržnicu godinama nije ništa ulagalo, a građani su mu poručili kako se kapaciteti tržnice moraju proširiti.

“Da bi se ovdje mogla rekonstruirati tržnica ključ je odgovorno upravljanje gradskim financijama. Da bi mogli odgovorno upravljati gradskim financijama potrebno je transparentnost podići na najvišu moguću razinu”, istakniuo je.

Filipović je najavio i važno uvođenje imovinskih kartica za sve pročelnike i direktore gradskih službi i poduzeća. Kao ključan potez naveo je uvođeje oporbe u nadzor svih natječaja velike vrijednosti.

Naglasio je kako će učiniti sve da napravi ozbiljan iskorak po pitanjima svih tržnica i omogućiti svim direktorima gradskih poduzeća da imaju puno više samostalnosti u donošenju odluka.

Komentari