OBAVLJENA PRIMOPREDAJA U ZAGREBAČKOM HOLDINGU! Imenovani su bez javnog natječaja

Foto: Grad Zagreb

U srijedu je izvršena primoporedaja u Holdingu. Upravljanje je preuzela nova uprava na čelu s Nikolom Vukovićem.

Podsjetimo, u ponedjeljak je objavljeno kako je na sjednici Skupština Zagrebačkog Holdinga razriješila dosadašnji Nadzorni odbor i Upravu Zagrebačkog Holdinga te imenovala Nadzorni odbor u djelomičnom sastavu od tri člana, predsjednice Nadzornog odbora Suzane Brenko i članova  Ratka Bajakića i Damira Topića. Imenovan je i djelomični sastav Uprave Holdinga od dva člana, predsjednik Uprave Nikole Vuković i član Uprave Ante Samodol. Na javnim natječajima koji će biti raspisani u najkraćem mogućem roku birat će se preostala tri člana Uprave te preostali članovi Nadzornog odbora.

Imenovani su bez javnog natječaja. “Kad vas zatekne izvješće s 305 milijuna kuna gubitaka, imali smo dvije opcije – ili ostaviti staru Upravu, koja očito nije stavila stvar pod kontrolu ili razriješiti staru Upravu i ostaviti Holding bez Uprave nekoliko mjeseci koliko bi trajao javni natječaj. Odlučili smo se da je najodgovornije rješenje imenovati minimalni broj članova Uprave, a to su dvojica, kako bi se odmah počelo s rješavanjem problema, a za ostale članove Uprave raspisati natječaj”, rekao je u utorak Tomašević te dodao da su uvid u pravo stanje dobili tek nakon primopredaje vlasti.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet protiv novog zagrebačkog gradonačelnika zbog “moguće povrede članka 15. Zakon o sprječavanju sukoba interesa, odnosno imenovanja suprotno proceduri”.

Komentari