NOVOM ŠEFU UPRAVE HOLDINGA SIN POSLAO EMOTIVNU PORUKU: “Ovo je najbitnije što trebate znati o mom ocu’

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ekonomist Nikola Vuković jučer je imenovan novim šefom Zagrebačkog holdinga, a njegov izbor je na komentirao i njegov sin, također poznati ekonomist, Vuk Vuković.

U svome emocionalnom obraćanju putem Facebooka otkrio je neke nepoznate detalje o svome ocu te mu pružio apsolutnu podršku.

“Kad sam gostovao u NU2 prošle godine, spomenuo sam pred kraj emisije kako mi je u obrazovanju i razvoju puno pomogao moj otac sa svojom bibliotekom od 15 tisuća knjiga. Zapravo je 17 tisuća, jer su 2 tisuće kod mene. Sada je već, nakon godinu i par mjeseci, blizu 18 tisuća (evo naručili smo 200 komada sabranih djela ekonomskih klasika iz US prije koji tjedan).

U svakom slučaju radi se o jednoj od najvećih privatnih biblioteka vjerojatno u ovom dijelu Europe. I to je najbitnije što trebate znati o novom šefu uprave Zagrebačkog Holdinga.

Čisto kao detalj koji ukazuje na suštu suprotnost od bivše uprave i dosadašnjeg načina upravljanja.

O njegovoj stručnosti, znanju i sposobnosti neću govoriti, o tome ćete se uvjeriti sami, vrlo brzo. Mislim da je skupljena izvrsna ekipa i uvjeren sam u uspjeh, tako da čestitam svima koji su preuzeli ovaj težak posao, i čestitam gradonačelniku i zamjenicima na sjajnom potezu!

Bravo tata, zaslužio si apsolutno, i samo naprijed!

P.S. Ovo naravno znači da ja ne sudjelujem u projektu transparentnosti grada Zagreba, odnosno ako i budem, to će biti besplatno i za grad i za Holding”, napisao je mlađi Vuković.

Foto: Facebook

Podsjetimo, Nikola Vuković rođen je 1959. u mjestu Koljane pokraj Vrlike, a diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1983., na ekonomsko teorijskom smjeru.

Radio u Republičkom zavodu za društveno planiranje/Ministarstvu gospodarskog razvitka/ Državnom zavodu za makroekonomske analize i prognoze (istoj državnoj ustanovi koja je mijenjala nazive) od 1984. do 1996. U ustanovi bio stručni savjetnik, viši stručni savjetnik ministra, načelnik Odjela za regionalni razvoj te ravnatelj Državnog zavoda.

U Hrvatskom autoklubu bio predsjednik Nadzornog odbora 1995-96. te zamjenik predsjednika HAK-a 1996-97. godine. Od 1997. do 2007. bio član poslovodstva HAK-a: pomoćnik, zamjenik i glavni tajnik HAK-a.

U vrijeme bitke za HAK, odnosno AMK Siget, 2006. godine, koju je tada dobio Damir Škaro, spominjalo se da Vuković primio prijetnje i prijavio policiji.

Od 2007. do 2018. bio je zaposlen u Zagrebačkom holdingu kao pomoćnik predsjednika Uprave za strategiju i razvoj, direktor Službe za korporativni razvoj, direktor Sektora upravljanja ljudskim resursima, razvoja i korporativnih komunikacija.

Bivši gradonačelnik Milan Bandić mu je dao otkaz u Holdingu, a slučaj je završio na sudu. Navodno je Vukovića tražio da potpiše neke dokumente koji su se kosili s njegovim moralom i profesionalnom etikom. U prvom stupnju, na sudu u Rijeci, Vuković je izgubio sud, a suđenje je nastavljeno na višim sudskim instancama.

Od 2019. bavio se investicijama na globalnim financijskim tržištima.


Komentari