Novog šefa Čistoće prate bizarna priča o eutanaziji lavice i još bizarnija o računima za odvoz smeća

Foto: screenshot

Uprava Zagrebačkog holdinga donijela je odluku o imenovanjima voditelja podružnica i direktora povezanih trgovačkih društava o čemu smo danas pisali.

Voditelj podružnice Čistoća, Davor Vić, stigao je iz osječkog Unikoma iz kojeg je morao otići nakon što ga je nova gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Osijeka Ivanom Radićem (HDZ) razriješila dužnosti u srpnju ove godine.

Vić je kao član SDP-a funkciju direktora obnašao osam godina, odnosno kroz oba mandata tadašnjeg gradonačelnika Ivana Vrkića.

Novi gradonačelnik Osijeka, osim što ga je smijenio, prozvao ga je i za (ne)odgovornost u Zoološkom vrtu u Osijeku i to za govornicom u Hrvatskom saboru optužujući ga za zdravstveno stanje lavice koja je sama sebi odgrizla dio noge i na posljetku morala biti eutanazirana. Optužili su ga da je Unikom reagirao tek nakon pisanja medija.

Vić je demantirao tvrdnju o odgovornosti, rekavši kako su na vrijeme obavijestili medije o tome kada je lavica bila eutanazirana.

Ista cijena, manje odvoza

Osim toga, građani Osijeka pamte ga po poskupljenju odvoza smeća iz 2019., kada im je umjesto novogodišnje čestitke stigao veći iznos računa, a onima kojima je ostao nepromijenjen, bili su zabezeknuti taktikom, za istu cijenu dobili su smanjeni broj odvoza.

Ipak, za vrijeme njegovog mandata Osijek je postao prvi grad u Hrvatskoj koji je počeo prikupljati biootpad u stambenim zgradama.

Ostaje za vidjeti hoće li uskoro istu politiku primijeniti i na građane Zagreba.


Komentari