NOVO IME NA POPISU: Marina Pavković iz inicijative Obnovimo Zagreb u utrci za gradonačelnicu Zagreba

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Osnivačica volonterske zajednice Obnovimo Zagreb, Marina Pavković, najavila je svoju kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba. Poručila je da će kampanja biti usmjerena na strateški i projektni pristup s ciljem promjene lica grada.

“”U kampanji će me voditi strateška orijentacija prema gradu Zagrebu, vodit će me projektni pristup. U ovome gradu zajedno sa suradnicima i Gradskom skupštinom, za koju vjerujem da će nakon ovih izbora biti daleko kvalitetnija i više orijentirana javnom interesu, želja mi je da svi zajedno s nekoliko ključnih projekata za grad Zagreb promijenimo lice ovoga grada”, izjavila je.

Prije osam mjeseci pokrenula je volontersku neformalnu zajednicu stručnjaka i znanstvenika usmjerenih prema obnavljanju Zagreba. Kad su naišli na nerazumijevanje, odlučili su se sami politički aktivirati.

“Međutim, nakon što smo napisali 150 javnih objava, uputili 20-ak predstavi vladi i institucijama, shvatili smo da kucamo na gluha vrata i da moramo nešto napraviti da bi se sve te naše ideje i znanje pretvorile u javne politike. To je bio razlog zbog kojeg smo u studenome prošle godine objavili da idemo na lokalne izbore”, kaže Pavković.

Na izbore izlaze kao nezavisna lista s Pavković na čelu, s obzirom da se zbog epidemioloških mjera nisu mogli oformiti kao politička stranka. Konferenciju za medije održali su ispred HDLU-a, zgrade koja prema njihovom stavu simbolizira propadanje Zagreba.

Pavković će se u kampanji pridružiti književnica Silvija Šesto, grafička dizajnerica Sanja Bachrach Krištofić, arhitekt i urbanist Jesenko Horvat i krajobrazni arhitekt Mario Jukić.


Komentari