Novi skandal u Vinogradskoj: Čistačica s lažnom diplomom unaprijeđena u referenticu

wikipedia

Kadrovska služba KBC-a Sestre milosrdnice nakon primitka anonimne dojave tražila je provjeru svjedodžbe, piše Jutarnji list.

Zamjenica ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Dijana Zadravec je spremačicu promovirala u administratoricu, a koja nema završenu školu koja joj je potrebna za to radno mjesto.

Prema pisanju Jutarnjeg, KBC Sestre milosrdnice zatražio je provjeru vjerodostojnosti svjedodžbe Danijele Kučiš od Pučkog otvorenog učilišta u Zagrebu koje je potvrdilo da svjedodžba o završnom ispitu nije vjerodostojna.

Jutarnji list neslužbeno doznaje da je Upravi bolnice još krajem 2018. godine stiglo anonimno pismo u kojem se upozorava da Kučiš “mulja” sa svjedodžbom. Kadrovska služba dobila je zadatak da provjeri anonimno pismo te su svjedodžbu poslali na provjeru u Učilište koje je navedeno kao izdavatelj.


“Pod matičnim brojem koji se navodi (1246/E) nije upisana Danijela Kučiš, a potpisi ravnatelja i razrednika nisu vjerodostojni”, stoji u dopisu Pučkog otvorenog učilišta.

Također, nakon što su Kučiš tražili objašnjenje, otišla je na godišnji odmor te je navodno diplomu poslala preporučeno. Međutim, nakon objave teksta u Jutarnjem listu Kučiš je ipak dala otkaz. Tu informaciju potvrdio nam je ravnatelj KBC Sestre Milosrdnice Mario Zovak.

Naime, Kučiš je u bolnici slovila kao osoba od povjerenja Dijane Zadravec. Prema izvorima iz bolnice, Zadravec je postavila Kučiš na mjesto administratora kako bi imala što više ljudi iza sebe.

Također, Zadravec je zaposlila i kćer Danijele Kučiš na projektu koji je nedavno dobila.

Dijana Zadravec je trebala biti smijenjena na Upravnom vijeću 7.siječnja zbog verbalnog i fizičkog obračuna s voditeljicom nabave medicinskih proizvoda Mijom Primorac u prosincu prošle godine.

Sada već bivši ministar Milan Kujundžić stopirao je Upravno vijeće da bi nakon toga razriješio predsjednika Vijeća, prof. Slavka Oreškovića, a na njegovo je mjesto postavio Tomislava Dulibića, državnog tajnika i osobu od povjerenja, koji je trebao održati sjednicu.

Dulibić je ranije rekao da će se sjednica održati, ali da je u ovom trenutku je previše posla. Vili Beroš, Kujundžićev nasljednik, također je za Jutarnji list rekao kako je Dijana Zadravec i pitanje njezine budućnosti u bolnici pitanje koje je naslijedio.

“Ja sam legalist i sigurno će se i tim pitanjem baviti oni koji su zakonski predviđeni. To će odlučiti Upravno vijeće -“, rekao je Beroš.

Komentari