Novi šef zagrebačkog SDP-a zahvalio drugaricama i drugovima, a vratio bi i Titov trg

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Danas je održan drugi krug unutarstranačkih izbora u SDP-u, na kojima je biran novi predsjednik zagrebačkog ogranka stranke. Zagrebački SDP preuzet će Viktor Gotovac, profesor radnog prava na Pravnom fakultetu, kojem je povjerenje dalo 719 članova stranke. Njegov protukandidat Matej Mišić dobio je 342 glasa.

Gotovac je dao izjavu HRT-u. “Hvala svim drugaricama i drugovima, SDP-ovkama i SDP-ovcima. Ništa neću ostvarivati sam, sve će raditi SDP. Bavit ćemo se pitanjima socijalne i egzistencijalne prirode, te vrijednostima, idejama i ideologijama. Jedna od prvih stvari koje želim učiniti je povratak imena Trga maršala Tita u Zagrebu, i dati ime jednoj ulici po Aleksandri Zec. Osvojit ćemo vlast i ništa nas u tome neće spriječiti”, kazao je.

‘Osvojit ćemo vlast u Hrvatskoj’

Novi šef gradskog SDP-a osvrnuo se na kolaciju s platformom Možemo. “Možemo su progresivna opcija kao i mi. Sve što neki sada izbjegavaju reći, mi ćemo reći i promijeniti. Mi nemamo protivnike, nećemo se antagonizirati niskim, mi smo s Možemo na vlasti u Zagrebu”, rekao je.

Govoreći o parlamentarnim izborima koji su na redu za dvije i pol godine, Gotovac je prognozirao pobjedu SDP-a. “U SDP-u su se stvari već promijenile. Članice i članovi žele nove ljude i pošteni rad. Vidjet ćete da ćemo osvojiti, ne dobiti vlast, u Zagrebu i u Hrvatskoj,” zaključio je.


Komentari