Novi šef zagrebačkog SDP-a kritizirao Možemo zbog ukidanja mjere RO: ‘Ovako oni postaju sirotinja koja neće svojoj djeci moći priuštiti da budu u Zagrebu građani’

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U sinoćnjem RTL Direktu gostovao je novoizabrani predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac. U drugom krugu dobio je 68 posto glasova, a posebnu pažnju privukao je najavom da će vratiti Trg Maršala Tita u Zagrebu i da će neku gradsku lokaciju imenovati po ubijenoj djevojčici Aleksandri Zec.

Na samom početku istaknuo je da je on osoba koja će raditi za dobro Iblerovog trga kao i za svih članica i članova, simpatizera, glasača te građana grada Zagreba.

“Ja mislim da je to nešto za što me se izabralo, da zapravo pokušamo od SDP-a napraviti jednu opciju koja će moći doprinijeti građanima grada Zagreba. Pomoći možemo jer mislim da nema više čekanja. Obnova predugo stoji, moramo ponuditi neke ideje u vezi s time. Komunalna pitanja, grad nam je dosta zapušten.

Grad je i prljav, smeće se dosta ne odvozi, a meni je neprihvatljivo da bude neka isprika, da zbog toga što radnici čistoće nemaju COVID potvrde smeće stoji pa se ne prikuplja i onda ga moramo gledati. Na neki način uživati u “kantogradu” sa punim kantama, ne samo s praznim”, poručio je Gotovac.

On kaže da bi angažirao ljude te djelovao na zaposlenike koji nemaju COVID potvrde. Za vraćanje Titovog trga poručuje da je to njegovo osobno uvjerenje, ali i da pored toga ima puno drugih ideja jer, kako kaže, “Grad Zagreb je doista grad problema”.

Gotovac ističe da je ideologija važna.

“Po nečemu se razlikuje SDP od HDZ-a. Recimo ja ću sutra biti na Adolfovcu i mislim da bi bila jedna briljantna ideja i da premijer Plenković. Točno gdje će se komemorirati Aleksandru Zec i mislim da bi bilja briljantna ideja da i premijer dođe i da doista vidi. Ja mislim da ako dođe da će mu rado svi oni tamo koji će sutra govoriti objasniti”, kaže šef zagrebačkog SDP-a i dodaje da se to mora komemorirati.

Na pitanje Zorana Šprajca je li to kritika Možemo, Gotovac je kratko poručio da nije već da je to nuđenje pomoći. Komentirao je i problem s odvozom otpada.

“Pa pročitali ste vjerojatno kao i ja da radnici Čistoće nemaju Covid potvrde pa eto ne mogu se prikupit dovoljan broj radnika koji će to prikupljati. To je neprihvatljiva izlika. Znači građani grada Zagreba zbog osobnih izbora nekih zaposlenika Zagrebačkog Holdinga, Čistoće, bilo koga. Ne smiju za onu cijenu koju plaćaju za komunalne usluge, to smeće ili bilo koju komunalnu uslugu ne dobivati”, izjavio je Gotovac.

Na pitanje kada treba raspravljati o Trgu Maršala Tita, kaže da to nije ključna tema, ali je važna te da će i to doći na dnevni red Skupštine.

O ukidanju mjere roditelj odgojitelj, Gotovac kaže da to nije bilo nužno i da mu se ne sviđa način na koji je to ukinuto.

“Ne možemo se ponašati kao da su to neki drugi građani koji neće ostati bez nekog dohotka. Mislim da bi bilo puno praktičnije da se zaustavila primjena te mjere, a onda da se pokušalo dogovoriti s roditeljima kako da lagano prizemlje, a ne da postanu sirotinja koja neće svojoj djeci moći priuštiti da u Zagrebu budu građani”, izjavio je.

Kratko je prokomentirao prijateljstva i poznanstva među članovima desnice poput Ivana Penave i Zlatka Hasanbegovića, kao i suradnju sa Zoranom Milanovićem te Ivom Josipovićem.

“Imam 46 godina i imam svoju prošlost i svojih se prijatelja neću odreći. Dapače, nekad ću od njih crpiti upravo ideje protiv kojih ću se možda boriti, ali uvijek ću imati svoj stav. Ja mislim da je iskrenost, poštenje, ispravnost, ono po čemu se cijene političari, a ne spin i medijski naslovi.Ja ću svoje stavove pokušati opravdati, a ako neću uspjeti, neću imati povjerenje niti u stranci niti u javnosti”, zaključio je Viktor Gotovac.

Komentari