Novi prosvjed protiv Bandića: Građani se ponovo okupljaju na dan izborne šutnje

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Nakon što se na prosvjedu održanom 21. prosinca okupilo oko tisuću ljudi na Trgu bana Jelačića te poručilo gradonačelniku Milanu Bandiću da odstupi isti scenarij se priprema i ove subote, 04. siječnja ponovno na dan izborne šutnje.

Prosvjed koji bi trebao početi u 16 sati a organiziraju ga Udruga građana Siget, Braniteljska udruga Vidra – Veterani i društvena akcija sa Zelenim odredom, Udruga za zaštitu okoliša UZOR iz Resnika, Udruga Eko-Zagreb, Inicijativa Samoborček, Inicijativa Hipodrom te građanska inicijativa Zagreb bez zračenja.

Kako navode organizatori prosvjed bi trebao poslati istu poruku ali ovoga puta “JAČE, GLASNIJE, MASOVNIJE!”, a najavljuju i poklone za one koji dođu na prosvjed.

“Dana 21.12.2019. na dan šutnje, pokazali smo da možemo. Skupili smo popriličan broj čestitki za Gradonačelnika koje smo uručili na Gradsko poglavarstvo. 04.01.2020. ponovno dan šutnje,ali mi ćemo biti još glasniji, a nadamo se i brojniji.

Ovog puta sa jačim ozvučenjem, a i par iznenađenja! Osim što ćemo imati posebne goste, svi koji dođu na Prosvjed dobiti će i poseban poklon. Gradonačelnik je uložio dovoljno gradskih para da okiti onih 26 prodanih u Skupštini koji na svakoj Sjednici sramote i ugrožavaju građana Zagreba. Njihova imena će biti posebno istaknuta na Prosvjedu.


Biti ćemo uporni u traženju ostavke Milana Bandića kao i njegovih pulena. Zagreb se probudio i nećemo dopustiti da ponovno padne u letargiju. Građanima će se obratiti Branka Genzić-Horvat, Vesna Grgić, Višnja Škreblin, Mirela Mikic, Nenad Ljubić, Ivan Kos i Gordana Pasanec.

Prošli Prosvjed se fokusiramo na :ODSTUPI. Prosvjed u subotu, 04.01.2020., biti će fokusirane na “KRIV SI“.  Inicijativa danas, 30.12.2019. godine predaje otvoreno pismo glavnom državnom odvjetniku. USKOK radi odličan posao, podigao je više kaznenih optužbi, ali sve završavaju kod potkupljenih sudaca. Stoga će građani u subotu biti porota”, stoji u priopćenju organizatora prosvjeda.

Komentari

loading...
-->