NOVI POTRESI U ZAGREBAČKOM HDZ-u! Ivan Kujundžić podnio ostavku na sve funkcije u Gradskoj skupštini

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Gradski zastupnik HDZ-a Ivan Kujundžić, koji je u travnju došao u skupštinske klupe umjesto dosadašnjeg predsjednika zagrebačke Gradske skupštine Andrije Mikulića, podnio je ostavku na mjesto zastupnika.

Prije tri tjedna je izabran i za predsjednika Kluba zastupnika HDZ-a u Skupštini grada Zagreba, no to mu očito nije predstavljalo posebnu sreću i zadovoljstvo.

U priopćenju kojem obrazlaže svoju odluku Kujundžić kaže:

“Od samog izbora do danas nije se dogodio niti jedan pozitivni trenutak ili razgovor oko novog konstituiranja našeg Kluba. Naprotiv samo destrukcija i pokušaji difamiranja mog izbora, a time i nepoštivanja najvišeg političkog tijela Gradskog odbora HDZ-a kao i mene osobno, izabranog na tu funkciju”, poručuje Kujundžić.

Pojasnio je, nadalje, da ga u politici muče etika i moral.

“Ovim svojim činom želim skrenuti pozornost na moral i etiku u politici, važnost življenja po savjesti, a tako isto i glasovanja po savjesti a nikako po nametnutoj kolektivnoj svijesti bez dijaloškog okvira, u kojem su zabranjena sva propitivanja vrijednosnog sustava i svakog problema. Onu svijest koja nas sa zebnjom evocira na partijsku kolektivnu svijest”, napisao je taj akdemski kipar i dodao kako ne želi biti teret u ovom sastavu Kluba u Skupštini te svojom prisutnošću zaoštravati poljuljane međuljudske odnose.

Ovo je samo nastavak potresa i borbi u zagrebačkom HDZ-u koje je kulminiralo s aferom Whattsup i isključen dijela članstva iz stranke jer su se dopisivali i slali neprimjerene poruke prema premijeru Plenkoviću i vodstvu stranke.

Kujundžić i nije bio prvotni izbor za predsjednika kluba zastupnika HDZ-a u skupštini, jer je premijer Plenković na tom mjestu vidio sebi bliskog čovjeka, Mislava Hermana, dopredsjednika Skupštine.

Što će se dalje događaji u najvećoj organizaciji vladajuće stranke u idućim danima ostaje da vidimo. No da su u tijeku velika previranja i sukobi to je sasvim jasno.


Komentari