Nove zavrzlame na Srebrnjaku: ‘Upravno vijeće na sjednici nije raspravljalo o smjeni Mirjane Turkalj’

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Vjekoslav Jeleč, pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo, demantirao je da je prof. dr. sc. Mirjana Turkalj smijenjena s pozicije voditeljice projekta Dječjeg centra za translacijsku medicinu u Dječjoj bolnici Srebrnjak, piše Večernji list.

Riječ je o projektu vrijednom 452 milijuna kuna, a koji će se financirati iz fondova Europske unije.

“Netočan je navod da je Upravno Vijeće Dječje bolnice Srebrnjak raspravljalo na sjednici o smjeni prof. dr. sc. Mirjane Turkalj. Prof. Turkalj operativno provodi CCTM Projekt, a odgovorna osoba ispred Korisnika Ugovora o dodjeli sredstava za Veliki projekt: ˝Dječji centar za translacijsku medicinu˝ je v.d. ravnateljica Dječje bolnice Srebrnjak”, priopćio je Jeleč.

“Na inicijativu Grada Zagreba 30. prosinca 2019. te 20. siječnja 2020. održana su dva sastanka s predstavnicima svih državnih institucija koje su nadležne za uspješnu provedbu CCTM Projekta, a kako bi se ubrzali sve operativni postupci javna nabave. Uz veliki angažman i suradnju svih dionika, gradskih i državnih, početkom veljače 2020. pokrenut je prvi postupak Javne nabave za uslugu upravljanja CCTM Projektom putem središnjeg Gradskog ureda za javnu nabavu. Javno savjetovanje s više gospodarskih subjekata za uslugu upravljanja CCTM Projektom završilo je 18.02.2020.

Kriteriji u dokumentaciji o javnoj nabavi izrađeni su sukladno prijedlogu naručitelja – Dječje bolnice Srebrnjak, a u čijem je Povjerenstvu ispred Ustanove sudjelovala i prof. dr. sc. Mirjana Turkalj. Dokumentacija o ovome predmetu nabave dostavlja se Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje na ex – ante provjeru, kako bi predmetna usluga bila u skladu sa svim pozitivnim propisima RH, a koji reguliraju javnu nabavu”, navodi u svome priopćenju zagrebački pročelnik.


Komentari