NOVE PROMJENE! Načelnik Stožera civilne zaštite postaje Luka Korlaet, a pridružuje se još jedno poznato ime

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

I ovog utorka gradonačelnik Tomislav Tomašević održao je konferenciju za medije u predvorju zgrade Gradske uprave.

Na početku pressice okupljenima se obradio njegov zamjenik Luka Korlaet koji je rekao kako je prošlog petka održan sastanak oko potresa. “Svaki petak održavaju se sastanci svih uključenih kako bi se umrežile baze podataka. Prošli petak održan je treći sastanak, na kojemu je kolega Šiško u ime gradskog ureda predstavio dokument kojim je uređena migracija svih podataka vezanih uz potres. Kada to implementiramo, proces donošenja odluka će ići puno brže”, rekao je Korlaet.

Prolongirat će se rokovi za obnovu pet osnovnih, osam srednjih škola i jedan dom. “Dosad su uspješno sanirana 163 objekta. Napravili smo niz koraka da se procesi ubrzaju, nakon što je prošla vlast napravila neke pogreške. Prijevoz za učenike će biti organiziran u područne škole i roditelji mogu biti mirni”, nastavio je zamjenik gradonačelnika.

Zatim je riječ preuzela dogradonačelnica Danijela Dolenec koja je rekla da će umjesto nje novi načelnik Stožera civilne zaštite biti Luka Korlaet.

“Održana je treća sjednica GSV-a. Htjeli smo podcrtati koliko je socijalni dijalog bitan. Dogovoreno je da se predstavnici GSV-a redovno pozivaju. Imamo ambiciozni program ureda i poduzeća. Sjednice će se održavati svake srijede u mjesecu. Nakon primopredaje mi smo mene imenovali načelnicom, no sada smo zapravo s malim odmakom napravili promjene. Dio članstva se mijenja zbog uloga ljudi. Konkretne promjene, kao član treba biti predsjednik Uprave Holdinga kao i pročelnici gradskih ureda. Za jednog člana je smanjen sastav. Mladen Bušić, ravnatelj bolnice Sveti Duh je novi član, a novi načelnik Stožera bit će Luka Korlaet”, rekla je Dolenec.

Novost je otkrio i Tomašević. Rekao je, naime, da se obustavljaju pozivi za jednokratne potpore udrugama koji su otvoreni od početka godine. “Takve pozive ima deset ureda, a zaustavljamo to s 31. srpnja”, rekao je gradonačelnik.

“Trebao bih imenovati oko 600 članova školskih odbora. Imate različite dionike. Tu mogu najaviti neki model koji ćemo predstaviti na sljedećoj konferenciji. Grad Zagreb bira tri, a ono što smo se odlučili je to da jedan od ta tri člana će biti predstavnik mjesnog odbora, a moći će biti bilo tko neovisno o stranci a za druga dva ćemo imati javni poziv. Građani će se moći javiti. Radi se o jednom modelu koji nije napravljen. Imat ćemo Povjerenstvo. Smanjit ćemo i naknade za školske odbore. Prije javnog poziva građani će znati kolike će naknade biti”, istaknuo je.

“Mi imamo svoju internu reviziju i tu se bavimo revizijom obaveza Grada Zagreba za prošlu godinu, ali idemo i za prvu polovicu ove godine da nas ne bi dočekali kosturi u ormaru. Kontrolno uredu dali smo naloge za kontrole i neke revizije ugovora, kada je riječ o gradskim grobljima, ali što se tiče nekih velikih, to zahtjeva novac, primjerice Pročistača”, nastavio je Tomašević.

Dodao je i da s potencijalnim kandidatima za ravnatelja Srebrnjaka neće se sastajati. “Namjeravam otići u Knin, isto kao što sam bio u Brezovici na Dan antifašističke borbe”, rekao je.

“Što se tiče postavljanja naših ljudi, mi za v.d. pročelnike moramo staviti postojeće zaposlenike gradske uprave do raspisivanja natječaja. Što se tiče postojećih, bivših, 11 nije na svojim pozicijama, ostavku je dala i gospođa Šulentić. Vi znate da su oni birani na mandat na četiri godine, nama je bilo bitno da neki nemaju ovlaštenje za potpise, neki od njih su stavljeni na pozicije pomoćnika, mislimo da nema smisla da radimo reviziju radnih mjesta dok ne budu novi pročelnici”, istaknuo je.


Komentari