Nove cijene odvoza otpada nisu ni stigle, a Bandić već najavljuje smanjenje istih: ‘To je moja preokupacija’

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u komentaru za N1 televiziju najavio je do početka travnja pojeftinjenje odvoza smeća, ali i promjene oko dinamike odvoza papira i plastike.

“Danas razmišljam o tome da ide naputak Čistoći da se u našoj odluci koja u jednom članku glasi da se plastika i papir odvozi najmanje dva puta mjesečno,  to čini svaki tjedan, to je moja preokupacija i da u roku od mjesec dana očistimo grad“, rekao je Bandić.

Što se tiče kadroviranja i zapošljavanja umirovljenog generala Vlade Šindlera u Čistoći, gradonačelnik apsolutno vjeruje predsjednici uprave Holdinga i predsjedniku podružnice Čistoće i to je u njihovoj ingerenciji.

“Što se tiče gospodina Šindlera, ako su oni prepoznali da on može pomoći da se tamo uvede ako treba i poluvojni ustroj da se napravi red onda ću ja to pozdraviti, inače ne sudjelujem u kadroviranju u podružnicama, o tome brine šefica Holdinga i šefovi podružnica, imaju odriješene ruke. Učinit ću sve da krene od sutra naputak da se papir i plastika odvoze četiri puta mjesečno”, odgovorio je jutros Bandić.

“Ide se ponovno u javno savjetovanje, a odluka će se početi primjenjivati od 1. veljače o fiksnom i varijabilnom dijelu, ali ćemo do 1. travnja preustrojem, pa i kadrovskim, organizacijskim i inim u Čistoći omogućiti da se najmanje 25 posto smanje troškovi odvoza smeća u Zagrebu i to je moja preokupacija u naredna dva mejseca.


Od sutra svaki tjedan odvoz plastike i papira, a do 1. travnja smanjenje fiksnog dijela najmanje za jedan frtalj“, najavio je Bandić.

Na pitanje što ako ga se zagrebački HDZ želi riješiti odgovara da njega nije izabrao zagrebački HDZ koliko zna nego građani grada Zagreba.

“Ne znam o čemu govorite cijelo vrijeme. Provocirate, ali mene to veseli”, poručio je i ponovio da su ga izabrali građani i da njima polaže račune.

Na pitanje kako će zastupnici saborskog kluba stranke Milan Bandić 365 glasati o zahtjevu SDP-a za opozivom ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, koju je i Bandić svojevremeno oštro napadao, odgovara: “Mi smo stabilni i odgovorni partneri i povijesnih razloga nema da to ne budemo ubuduće”.

Komentari

loading...
-->