NOVČANE NAGRADE: Saznajte koji će se iznos isplatiti radnicima Zagrebačkog holdinga

commons.wikimedia.org

Dobre vijesti pred blagdane stižu za radnike Zagrebačkog holdinga (ZGH). Na ovotjednom sastanku sindikata ZGH i gradonačelnika Milana Bandića odlučeno je da će im se isplatiti prigodna novčana nagrada u iznosu od 3500 kn što je 616 kn više od božićnice koju su primili prošle godine, a iznosila je 2884 kn, prenosi Tportal.

Isplata ovog iznosa omogućena je jer je izmjenom Kolektivnog ugovora došlo do promjene Pravilnika o porezu na dohodak kojim je omogućeno da poslodavci nagrade svoje zaposlenike s neoporezivih 5.000 kn. Radnici Holdinga su također ljetos primili regres za godišnji odmor.

Nagradu će primiti i zaposlenici ZET-a i Zagrebačkog velesajma, koji od početka godine nisu više dio ZGH, već su samostalna trgovačka društva. Iako su obje tvrtke 2017. završile u debelom minusu, a ni rezultati za prvih šest mjeseci 2018. godine ne pokazuju izlazak iz ‘crvene zone’, nagrada će sjesti i na njihov račun 20. prosinca.

Proteklih godina vodio se spor zbog božićnica i regresa između sindikata i Gradske uprave jer je nakon dvogodišnjeg moratorija, u kojem su sindikati pristali na smanjenje istih do neoporezivog dijela od 2500 kuna, u 2016. godini trebalo ponovno isplatiti pun iznos regresa i božićnice od po 2884 kune. Gradonačelnik Bandić odlučio je da božićnica ne može biti tolika jer su zaposlenici Gradske uprave dobivali za obje stavke 2500 kuna. Sindikati su najavili tužbe, a na kraju je cijela situacija riješena time da je Grad ipak poštovao potpisano.


Komentari